Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

INVESTIŢII AEROPORTURIAeroportul Internaţional Timişoara - "Traian Vuia"

F.A. Investiţii /

Aeroportul Internaţional Timişoara - "Traian Vuia"

Proiectul de reparaţie capitală aşteaptă asigurarea finanţării

Lucrările de dezvoltare şi modernizare ale Aeroportului Internaţional Timişoara - "Traian Vuia" (AIT) urmăresc "Programul strategic de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare la AIT pentru perioada 2002 - 2015", aprobat prin HG nr. 615/2002, cu modificările ulterioare. Chiar dacă în prezent nu se derulează lucrări majore de investiţii pe acest aeroport, AIT are aprobat obiectivul "Reparaţie capitală a suprafeţelor de mişcare", în valoare de aproximativ 153 milioane lei, cu finanţare de la bugetul de stat şi alte fonduri legal constituite. "Lucrările vor fi demarate la momentul asigurării surselor de finanţare", precizează reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii .

În perioada 2009-2010 pe AIT s-a derulat execuţia obiectivului de investiţii "Terminal sosiri interne". Valoarea totală a obiectivului a fost de aproape 16,73 milioane lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat. După aderarea României la Spaţiul Schengen, terminalul urmează să fie utilizat ca terminal sosiri pentru curse non-Schengen.

Construirea terminalului a constituit un element important pentru îndeplinirea de către aeroport a cerinţelor de aderare la Spaţiul Schengen, Aeroportul Internaţional Timişoara - "Traian Vuia" fiind unul din cele două aeroporturi care au fost auditate în acest scop de Comisia Europeană (alături de Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" - Bucureşti), mai spun sursele citate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional