Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INVESTIŢII AGREMENTCălimăneşti - Căciulata: Proiecte majore de modernizare vizează staţiunea

F.A. Investiţii /

Călimăneşti - Căciulata: Proiecte majore de modernizare vizează staţiunea

Proiectele de modernizare ce vor fi implementate în următorii trei ani vor schimba complet înfăţişarea staţiunii Călimăneşti - Căciulata. Planul de transformare va cuprinde construcţia unui parc acvatic, a unui centru de relaxare, amenajarea unui parc sportiv şi modernizarea a două parcuri balneare. Toate acestea presupun investiţii de peste 52 de milioane de lei, ne-a precizat doamna Carmen Alexandrescu, director executiv, Direcţia de Programe şi Relaţii Externe din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea.

Proiectele vor fi finanţate atât din fonduri europene, cât şi din bugetul beneficiarului, Consiliului Judeţean Vâlcea.

Fondurile europene urmează să fie acordate prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 - "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului", Domeniul de intervenţie 5.2. - "Crearea, dezvoltarea, moder­nizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterii calităţii serviciilor turistice".

"Mirajul Oltului", finanţat în proporţie de 70% de beneficiar

Contractul de finanţare pentru proiectul "Mirajul Oltului - extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti-Căciulata" a fost semnat la data de 27 aprilie 2011.

Obiectivele investiţiei sunt construcţia unui parc acvatic, a unui centru de relaxare şi amenajarea unui parc de sport şi agrement în Călimăneşti.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproape 35 de milioane lei. Din această sumă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de 11 milioane lei, iar contribuţia solicitantului de 23,9 milioane lei.

Procentul de cofinanţare din partea beneficiarului a fost iniţial calculat la 50%. Ulterior, contribuţia din partea beneficiarului a crescut la 70%, urmare a faptului că dotările din cadrul proiectului au fost considerate neeligibile, a precizat doamna Carmen Alexandrescu.

Primele licitaţii în cadrul acestui proiect urmează să fie lansate în luna iulie. Este vorba despre contractele de promovare şi audit.

Un parc acvatic va fi amplasat în centrul staţiunii Călimăneşti - Căciulata

Parcul acvatic şi centrul de relaxare Călimăneşti vor fi construite în zona centrală a staţiunii Călimăneşti - Căciulata, pe strada Calea lui Traian.

Terenul pe care va fi amplasată investiţia are o suprafaţă de 7200 mp şi va fi pus la dispoziţie de Primăria Călimăneşti.

Parcul va cuprinde la demisol două piscine, iar la etaj sală de fitness, vestiare cu duşuri şi grupuri sanitare. Amenajările exterioare vor include o piscină cu apă termală, o piscină pentru adulţi, o piscină pentru copii, tobogane de apă, duşuri şi grup sanitar.

Complexul va avea o parcare cu 60 de locuri.

De asemenea, în acelaşi proiect este prevăzută şi amenajarea unui parc alături de Stadionul "Cozia". Viitorul Parc de Agrement şi Sport "Jiblea" va alcătui împreună cu stadionul deja existent un complex sportiv multi­funcţional, cu posibilităţi ulterioare de dezvoltare şi ameliorare.

Terenul pe care va fi amenajat parcul se află în imediata vecinătate a râului Olt, pe latura de nord fiind situat stadionul.

Proiectul de amenajare are în vedere crearea de alei şi drumuri carosabile, pistă de role, două terenuri de sport sintetice, debarcader ponton pentru agrement, loc de joacă pentru copii etc.

Termenul de finalizare a proiectului este de 31 de luni.

Două parcuri balneare din Călimăneşti vor fi reamenajate

Totodată, Consiliul Local al oraşului Călimăneşti în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vâlcea implementază proiectul "Modernizarea parcurilor balneare din staţiunea Călimăneşti - Căciulata", ne-a informat doamna Alexandrescu.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 17 milioane lei, din care finanţarea nerambursabilă solicitată este de 12,34 milioane lei. Beneficiarii vor avea o contribuţie de 4,69 milioane lei.

În prezent proiectul a trecut de vizita precontractuală la faţa locului, aflându-se în analiză în vederea aprobării semnării contractului de finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Principalele lucrări de modernizare ale Căii lui Traian (teren intravilan denumit generic Parc Central) vor cuprinde: reabilitare de alei pietonale, realizare parcaj, reabilitare spaţii fântânile arteziene.

În cadrul Parcului Căciulata se vor executa lucrări de reabilitare alei pietonale şi carosabile, amenajare alei noi, consolidare şi reabilitare podeţ beton, realizare podeţ nou din lemn pe arcade, reabilitare chioşc din lemn, renovare clădire veche pentru acces parc, iluminat public şi ornamental.

Lucrările de modernizare ale celor două parcuri se vor extinde pe o durată de 31 de luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional