Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

INVESTIŢII PRIMĂRIIPiteşti: Buget dublu pentru investiţii

F.A. Investiţii /

Bugetul de investiţii al Primăriei Municipiului Piteşti a crescut cu aproximativa 50% în 2011 faţă de anul precedent, de la suma de 38,96 milioane lei în 2010 la 57,57 milioane lei în anul curent.

Principale direcţii de dezvoltare vizate în acest an sunt: învăţământ, cultură-recreere, servicii şi dezvoltare publică, protecţia mediului, combustibili şi energie, transporturi, ne-a precizat domnul Cornel Constantin Ionică, viceprimar, Primăria Municipiului Piteşti.

Repartizarea bugetul pe categorii de investiţii

Pentru lucrările de infrastructură rutieră edilii oraşului Piteşti au alocat suma de 18,322 milioane lei, în timp ce pentru lucrările de modernizare a reţelelor şi punctelor termice au fost alocate 6,8 milioane lei. De asemenea, s-au alocat 5 milioane lei pentru modernizarea şi construcţia unităţilor de învăţământ şi 70.000 lei pentru modernizarea infrastructurii de sănătate.

Proiecte demarate în acest an

Cea mai mare valoare a unui proiect demarat de Primăria Piteşti în acest an este de 6,8 milioane lei, finanţarea fiind asigurată integral din bugetul local. Proiectul urmăreşte transformarea punctelor termice în centrale termice. Sunt vizate punctele termice din cartierele Războieni, Exerciţiu şi Craiovei. Perioada de implementare este mai - decembrie 2011.

Primăria are în vedere şi dezvoltarea zonelor verzi. Astfel, pentru crearea parcului "Lunca Argeşului" a fost alocată suma de 5,5 milioane lei din bugetul local, valoarea totală de plan a proiectului pe 2011 fiind de 11,34 milioane lei.

De asemenea, potrivit domnului Constantin Ionică, vor demara proiecte importante pentru extinderea grădiniţelor de copii. Grădiniţa cu program prelungit nr. 5 Craiovei va beneficia în 2011 de fonduri în valoare de 1,1 milioane lei alocate de la bugetul local. Totodată, grădiniţa nr.10 Găvana, va primi o finanţare de 1 milion de lei. Perioada de implementare a proiectelor este aprilie - octombrie 2011.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional