Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

INVESTIŢII SĂNĂTATEVaslui: Trei contracte mai rămân neatribuite la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui

F.A. Investiţii /

Licitaţia în vederea atribuirii contractului de execuţie a lucrărilor de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui se află în desfăşurare. Vor urma licitaţiile pentru contractele de furnizare echipament şi mobilier medical, potrivit domnului Vasile Mihalachi, preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui.

Proiectul presupune o investiţie totală de 72,66 milioane lei, din care finanţarea acordată din fonduri europene se ridică la suma de 49,8 milioane lei. De asemenea, din bugetul naţional sunt alocate pentru acest proiect 7,6 milioane lei. Beneciarul îcontribuie la proiect cu 1,17 milioane lei.

Finanţarea europeană este acordată prin Programul Operaţional Regional (POR), "Axa prioritară 3", Domeniul major de intervenţie 3.1 "Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate". Contractul de finanţare a fost semnat între Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, organismul intermediar pentru POR, şi Consiliul Judeţean Vaslui, beneficiarul proiectului, la data de 9 decembrie 2010.

Până la jumătatea lunii iunie beneficiarului proiectului, CJ Vaslui, îi fuseseră virate efectiv fonduri în valoare de 8,89 milioane lei reprezentând prefinanţarea acordată în cadrul proiectului, plus 822.500 lei rambursări, reprezentând cheltuieli efectuate, a precizat domnul Vasile Mihalachi.

7,9 milioane lei vor fi investite în echipament medical

Până la finele lunii iunie urmau să fie lansate, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Consiliului Judeţean Vaslui, licitaţiile în vederea atribuirii contractelor pentru furnizare echipament medical şi mobilier.

Contractul pentru furnizarea de echipament este estimat la valoarea de 7,9 milioane lei (TVA inclus), iar contractul pentru mobilier se ridică la suma de 2,9 milioane lei (TVA inclus).

Procedurile pentru atribuirea contractului de execuţie sunt în desfăşurare

Procedura de achiziţie pentru contractul de execuţie a fost lansată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice la data de 10 februarie 2011.

Valoarea estimată a contractului se ridică la suma de 47,29 milioane lei fără TVA.

Obiectivele contractului de lucrări sunt execuţia, în decursul a 36 de luni, a lucrărilor de consolidare, reabilitare instalaţii electrice, instalaţii sanitare, instalaţii de gaze naturale şi gaze medicale, instalaţii termice şi de ventilaţie, sisteme de semnalizare şi stingere a incendiilor, BMS etc.

Contracte de 2 milioane lei au fost atribuite

Un număr de cinci contracte fuseseră atribuite în cadrul proiectului de reabilitare a spitalului judeţean de urgenţă Vaslui până la jumătatea lunii iunie. Valoarea acestora se ridică la peste 2 milioane lei (TVA inclus).

Primul contract atribuit a fost cel pentru realizarea documentaţiei tehnico-economice. Câştigătoarea licitaţiei a fost societatea TDD Concept Studio din Iaşi. Contractul a fost semnat la data de 1 iulie 2009, valoarea acestuia fiind de 481.950 lei (TVA inclus).

Aceeaşi societate a fost şi câştigătoarea contractului de proiectare şi asistenţă tehnică în valoare de 714.000 lei (TVA inclus).

Contractul pentru servicii de consultanţă în managementul proiectului a fost atribuit la data de 1 februarie 2011 societăţii Fundaţia Corona Iaşi. În aceste servicii au fost investită suma de 494.760 lei, potrivit domnului Mihalachi.

De asemenea, în decursul acestui an au fost atribuite contractele pentru servicii de promovare şi cel pentru inspecţie de şantier. Primul contract a fost semnat la data de 8 martie 2011 cu societatea Promo Media din Suceava. Valoarea acestuia a fost 14.880 lei (TVA inclus). Contractul pentru inspecţie de şantier, ridicându-se la suma de 365.800 lei (TVA inclus) a fost atribuit societăţii AlcoInvest Construct din Iaşi la data de 8 iunie 2011.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional