Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

JUDETUL ARADMai multe poduri şi zeci de drumuri vor fi modernizate

F.A. Investiţii /

Mai multe poduri şi zeci de drumuri vor fi modernizate

Drumul judeţean care leagă nordul de sudul Aradului, mai multe poduri şi zeci de drumuri modernizate sunt investiţiile care vor fi susţinute din bugetul judeţului Arad în acest an. Conform bugetului aprobat pentru 2009, municipiul Arad a primit suma de 5 mil. lei, pentru lucrări la transportul urban în municipiu, reabilitarea zonelor urbane cu deficienţe severe ale serviciilor de canalizare şi modernizarea sistemului rutier aferent. Oraşului Curtici i-a fost alocată suma de 1,2 mil. lei, pentru modernizarea pieţei agroalimentare şi reabilitarea drumului judeţean (DJ) 709 B. De asemenea, oraşele Pâncota, Sântana şi Sebiş au primit câte 1 mil lei.

Primăria Pâncota va reabilita zona pietonală din localitate şi DJ 709. Primăria Sântana va cheltui suma alocată pentru asfaltarea străzii Ghioceilor, pe tronsonul Cloşca-Ghioceilor de 800 metri liniari (ml); reabilitare cu pavaj de piatră cubică pe strada Ghioceilor (1200 ml), strada Muncii şi strada Gării; execuţie amfiteatru în aer liber şi reabilitare DJ 791 şi DJ 792C, iar primăria Sebiş pentru asfaltarea unor străzi şi reabilitarea drumului judeţean 792B şi 793.

Dintre comune, cea mai mare sumă de bani de 700 mii lei, a primit-o Vinga. Banii vor fi utilizaţi pentru execuţia unor drumuri în localitate, cofinanţarea execuţiei unei săli de sport tip CNI şi reabilitarea căminelor culturale din Vinga, Mailat şi Mănăştur.

Cea mai mică sumă dintre localităţile judeţului, în valoare de 50 mii lei, au primit-o Seleuş şi Olari, pentru pietruirea unor străzi, pentru studiu de fezabilitate, ridicare topografică şi studiu geotehnic în vederea întocmirii documentaţiei pentru extindere reţea de alimentare cu apă.

Licitaţie internaţională pentru reabilitarea drumului care leagă nordul de sudul judeţului Arad

Reabilitatea drumului judeţean Juliţa - Mădrigeşti din judeţul Arad va începe în acest an. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, procedurile premergătoare punerii în practică a proiectului sunt complexe pentru că finanţarea provine de la Uniunea Europeană. "Proiectul poate intra în faza de licitaţie", a declarat Nicolae Ioţcu.

Finanţarea pentru modernizarea tronsonului de drum dintre Juliţa şi Mădrigeşti, în valoare de 6,8 milioane euro, va rezolva problema transportului în două zone pitoreşti, Valea Mureşului şi Valea Crişului. "Acest sector de drum va face o trecere mai rapidă între partea de nord şi cea de sud a judeţului. Faptul se va simţi mai ales la transportul de mărfuri între cele două zone. Totodată, prin realizarea acestui tronson, se va scurta şi drumul spre Staţiunea Moneasa, cu aproximativ 100 km, pentru cei care vin dinspre DN Arad - Deva", a mai adăugat Nicolae Ioţcu.

Proiectul a primit aprobare pentru finanţare prin Programul PHARE 2004-2006, coeziune Economică şi Socială - "Proiecte mari de infrastructura socială". Proiectul a fost conceput şi elaborat în scopul dezvoltării şi îmbunătăţirii infrastructurii turistice. Tronsonul modernizat Juliţa - Mădrigeşti va avea o lungime de 24,6 km, iar după finalizarea lui, zona se va prezenta mult mai dezirabilă pentru operatorii turistici din Moneasa şi pentru agenţii economici din perimetrul tronsonului.

Valoarea totală a proiectului este de 56.324.534 de lei, din care valoarea totală eligibilă este de 46.480.288 de lei, asistenţa financiară nerambursabilă se ridică la 45.480.288 de lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Arad este de 929.606 de lei.

Se finalizează noul sediu al Consiliului Judeţean

Preţul lucrărilor de construcţie la noul sediu al Consiliului Judeţean Arad a crescut, astfel că a fost necesară o nouă suplimentare a fondurilor destinate acestui obiectiv.

Pe parcursul derulării investiţiei a apărut necesitatea schimbării unor soluţii de proiectare, care au impus modificarea sau suplimentarea devizului general al investiţiei, respectiv a indicatorilor tehnico-economici. S-a impus modificarea temei de proiectare prin includerea unui nou corp de clădire, care să cuprindă spaţii noi destinate sălii de şedinţă a consiliului judeţean şi pentru personalul executiv. Valoarea totală a investiţiei a fost calculată cu 9.937.410 de lei.

Bani pentru spitale

Consilierii judeţeni au mai aprobat suma totală de 1.600 mii lei destinată finanţării următoarelor obiective de invesţii: programul multianual Drumul vinului Păuliş - Ghioroc - Covăsânţ - Şiria - 15.000 de lei, lift platformă hidraulică pentru persoane cu dizabilităţi - 77.000 lei, mobilier pentru sediul nou al Consiliului Judeţean Arad - 40.000 lei.

La capitolul "Sănătate", au fost asigurate, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Arad, fonduri pentru Spitalul de psihiatrie Căpânaş, în sumă de 85.000 lei. Tot la acest capitol de cheltuieli, a fost alocată suma de 200.000 de lei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru lucrări de invesţii şi tot cu această destinaţie a fost cuprinsă suma de 100.000 de lei pentru Spitalul de Obstetrică Ginecologie Arad.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional