Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Judeţul Braşov: Investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii turistice

F.A. Investiţii /

Consiliul Judeţean Braşov a comandat realizarea în urmă cu trei ani a mai multor studii de fezabilitate şi proiecte tehnice în vederea modernizării şi reabilitării infrastructurii turistice din judeţ.

La jumătatea lunii iunie 2010 se aflau în derulare lucrările de execuţie a proiectului de dezvoltare a infrastructurii turistice în zona montană înaltă, potrivit domnului Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Proiectul "Dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montană înaltă - modernizarea bazelor de salvare, refugii alpine şi -trasee turistice". are în vedere modernizarea bazelor de salvare din munţii Bucegi, Făgăraş şi Piatra Craiului-Valea Mălăeşti, vârfu Omu, Zănoaga, valea Ciubotea, valea Sâmbetei, Curmatura. De asemenea, proiectul include construirea de refugii montane şi reabilitarea traseelor turistice în masivul Bucegi şi Făgăraş.

Lucrările de execuţie, în valoare de 12.352.200 lei, TVA inclus, au fost licitate în 2009. La jumătatea lunii iunie investiţia se afla în derulare, durata totală de execuţie fiind de 12 luni.

Un alt proiect aflat în derulare este cel inclus în subprogramul "Ski în România în Poaiana Braşov" în valoare de 109.000 euro. Proiectul presupune: analiza fluxului de schiori realizată în model digital pe întreg arealul schiabil, cât şi pe instalaţiile de teleferice şi determinarea capacităţii maxime de încărcare a părţilor; identificarea aspectelor pozitive şi negative raportate la condiţiile existente; identificarea posibilităţilor de extindere a agrementului de vară folosind teleferice. Acest studiu de fezabilitate a fost transferat către Primăria Braşov ce coordonează un proiect de dezvoltare a domeniului schiabil în Poiana Braşov.

Proiectul "Lac de acumulare" are în vedere stocarea rezervei de apă necesară înzăpezirii artificiale a domeniului schiabil din Poiana Braşov. Valoarea proiectului tehnic s-a ridicat la 41.000 euro.

Aceste proiecte au fost finanţate, prin Hotărârea de Guvern nr. 1762/13.12.2006, din Fondul de rezervă bugetară la Dispoziţia Guvernului pentru finanţarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice aferente unor obiective de investiţii în turism, precum şi pentru realizarea de centre şi sisteme de informare turistică.

În ceea ce priveşte proiectele din domeniul energiei regenerabile, în anul 2009 a fost realizat un studiu de fezabilitate privind sistemele de energie regenerabilă la şcoala Brădet, urmând ca în acest an să se întocmească proiectul tehnic şi să fie executate lucrările.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional