Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

JUDETUL MARAMURESBuget de investiţii de aproape 3,5 ori mai mare faţă de anul trecut

F.A. Investiţii /

Buget de investiţii de aproape 3,5 ori mai mare faţă de anul trecut

Consiliul Judeţean Maramureş are programat pentru anul 2009 un buget de investiţii de 52,9 milioane lei, ne-a precizat Mircea Man, preşedintele CJ Maramureş. Astfel, bugetul total de investiţii pe anul acesta a crescut de aproape 3,5 ori faţă de 2008, când a fost de 15,8 milioane lei. Cu toate acestea, evoluţia veniturilor proprii ale consiliului judeţean a fost mult mai modestă, de la 41,5 milioane lei în 2008, ajungând la 47 milioane lei în 2009.

În vederea suplimentării fondurilor disponibile pentru investiţii, Consiliul Judeţean Maramureş a contractat un credit în valoare totală de 20 milioane lei. Acesta se va utiliza integral la finanţarea obiectivului de investiţii "Extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Baia Mare pentru a corespunde traficului internaţional de pasageri şi mărfuri", precizează reprezentanţii instituţiei.

Au prioritate proiectele de dezvoltare a transporturilor şi cele cu atragere de fonduri europene

Peste 6 milioane de lei din bugetul de investiţii sunt alocate pentru efectuarea unor reparaţii capitale. Astfel, sunt vizate în primul rând imobilele de utilitate publică: clădirea Consiliului Judeţean Maramureş (1 milion de lei), sediul Centrului Militar Judeţean (200 mii lei), sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş (100 mii lei), Şcoala de Arte şi Meserii Baia Mare (107 mii lei), Spitalul de Boli Infecţioase Dermatovenerice şi Psihiatrie Baia Mare (300 mii lei), Biblioteca Judeţeană Petru Dulfu (115 mii lei), clădirea Muzeului Judeţean de Artă "Centru artistic" Baia Mare (780 mii lei, incluzând şi achiziţia de piese de patrimoniu muzeal), la Casa de tip familial Axa Sighet din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (235 mii lei), la care se adaugă şi diverse obiective din custodia Muzeului Judeţean de Etnografie şi Artă Populară (600 mii lei).

În privinţa construcţiilor noi se remarcă extinderea clădirii Muzeului de Mineralogie Baia Mare, investiţie de 3,72 milioane lei.

O sumă de 2,6 milioane lei este alocată pentru reparaţii capitale, proiecte şi studii privind infrastructura de transport.

Pentru reabilitarea DJ184B şi punerea în siguranţă a podului peste râul Cavnic din localitatea Copalnic Mănăştur a fost alocată suma de 460 mii lei, iar pentru dotarea cu utilaje şi instalaţii de lucru la SC Drumuri Poduri Maramureş SA, încă 1,13 milioane lei.

O altă direcţie majoră este reprezentată de realizarea studiilor, proiectelor şi analizei privind dezvoltarea publică zonală, pentru care sunt disponibile 2,39 milioane lei.

O sumă de 14 milioane lei este acordată proiectelor cu atragere de fonduri europene pre şi postaderare, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Investiţii noi vizează reabilitarea traseului DJ Baia Sprie - Cavnic - Ocna Şugatag - Călineşti - Bârsana, respectiv suma de 100 mii lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional