Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

JUDETUL SALAJBuget de investiţii de 52,2 milioane lei în acest an

F.A. Investiţii /

Bugetul total de investiţii pe anul 2009 al Consiliului Judeţean Sălaj este de 52,27 milioane, în comparaţie cu cel de anul trecut care a fost de 13,28 milioane ei.

Veniturile proprii ale Consiliului Judeţean au crescut de la 5,33 milioane lei, sumă încasată între 1 ianuarie - 31 martie 2008, la 6,20 milioane lei - sumă încasată în aceeaşi perioadă din 2009, precizează Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

Cea mai mare parte din suma alocată pentru obiective de investiţii este destinată pentru reabilitarea drumurilor DJ 108 R, 108 F, 110 E, pentru care sunt disponibile 3,8 milioane lei, asigurată integral din bugetul pe 2009. Aceste lucrări urmează să fie adjudecate prin licitaţii. Al doilea obiectiv important vizează construirea clădirii sediului Centrului de Integrare prin Terapie ocupaţională Sălaj, în valoare totală de 2,11 milioane lei. Antreprenorul este SC "Consintin" SRL din Zalău, iar termenul de finalzare este 30.11.2009.

Pentru supraetajarea sălii de şedinţă şi realizarea corpului de legătură la sediul Consiliului Judeţean Sălaj este necesară o sumă de 1,15 milioane lei, din care doar 35 mii de lei sunt asiguraţi din bugetul pe 2009. Antreprenorul pentru aceste lucrări este SC Cento Construct SRL din Zalău, iar termenul de finalizare este anul 2009.

Pentru reabilitarea DJ 108 A: DN 1 F Româneşti-Creaca-Jibou-Benesat, valoa­rea totală este de 476.000 lei, din care 143.000 lei sunt alocate din bugetul pe 2009. Antreprenorul este SC Search Corporation SRL din Bucureşti, iar termenul de finalizare a fost 1.02.2009.

Bugetul mai prevede şi 434 mii lei pentru reabilitarea clădirii C 10, situată pe Aleea Năzuinţei, nr. 10, Zalău. Antreprenorul este SC Sas Serv Com SRL din Zalău, iar termenul de finalizare este 30.06.2009.

Investiţii noi cu o valoare totală de 91.865.000 lei

Valoarea totală a obiectivelor de inves­tiţii noi cuprinse în bugetul pe 2009 este de 91,86 milioane lei, din care sunt acordate 46,23 milioane lei din bugetul pe acest an.

De departe cea mai importantă investiţie este în reabilitarea drumului Ciucea - Crasna - Vîrşolţ, conform contractului de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 cod SMIS 113, încheiat între MDLPL prin ADR Nord-Vest şi Consiliul Judeţean Sălaj. Valoarea totală a investiţiei este de 85,62 milioane lei, din care 40 milioane lei sunt alocate din bugetul pe 2009. La începutul lunii aprilie procedura de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de execuţie a lucrării era în derulare.

Reabilitarea drumurilor judeţene 110 A, 109 E, 108 A şi alte lucrări, conform listei de investiţii, reprezintă alte 3,06 milioane lei, asigurate integral din bugetul pe 2009.

Achiziţionarea imobilului în care func­ţionează C.R.R.N. - Cămin Spital B.C.N. Jibou, mai scoate din vistieria judeţului încă 2,5 milioane lei, integral din bugetul pe anul acesta.

Nouă proiecte promovate spre finanţare din fonduri europene

Consiliuj Judeţean Sălaj mai are două proiecte promovate spre finanţare din fonduri europene, a căror aplicaţie de finanţare a fost declarată acceptată şi se află în etapa precontractuală. Primul proiect vizează restaurarea patrimoniului istoric şi cultural al Consiliului Judeţean Sălaj, respectiv a clădirilor Centrului Militar Judeţean, Muzeului Judeţean de Istorie Zalău şi galeriilor de Artă "Ioan Sima". Promovarea se face în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5, Domeniul major de intervenţie 5.1, valoarea totală a acestuia fiind de 25,18 milioane lei.

Al doilea proiect vizează realizarea circuitului bisericilor de lemn din Transilvania de Nord - Judeţul Sălaj, proiect promovat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5, Domeniul major de intervenţie 5.1. Valoarea totală este de 4,8 milioane lei.

Proiectul de reabilitare a drumului judeţean 108A: DN 1F Românaşi - Creaca - Jibou - Benesat, promovat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2, Domeniul major de intervenţie 2.1, are o valoare totală de 95,38 milioane lei. Aplicaţia de finanţare a parcurs cu succes toate etapele de evaluare la Organismul Intermediar ADR Nord-Vest, intrând pe lista de rezervă a proiectelor prioritare în regiunea Nord-Vest; proiectul va fi finanţat în măsura fondurilor rămase disponibile la nivelul regiunii Nord - Vest.

Pentru alte patru proiecte promovate în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, aplicaţiile de finanţare se află în etapa de evaluare tehnică şi financiară la Organismul Intermediar ADR Nord-Vest. Primul, cu o valoare totală de 33,1 milioane lei, urmăreşte realizarea unui circuit turistic al castrelor romane din judeţul Sălaj. Al doilea, vizează modernizarea şi extinderea Complexului de Servicii Comunitare Cehu Silvaniei prin înfiinţarea de ateliere vocaţionale pentru tinerii ieşiţi din sistemul rezidenţial. Proiectul are o valoare totală de 3,49 milioane lei. Al treilea proiect, de 3,49 milioane lei, vizează modernizarea complexelor de servicii sociale pentru copii din Jibou, Şimleu Silvaniei şi Zalău. Ultimul proiect se referă la reabilitarea drumului judeţean 191 C Nuşfalău - Crasna - Zalău - Creaca. Valoarea totală a acestuia este de 106,2 milioane lei

Documentaţia tehnică necesară pentru depunerea aplicaţiei de finanţare prin Programul Operaţional Regional este în curs de elaborare pentru încă două proiecte. Primul vizează reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, cu o valoare de 10 milioane euro şi proiectul de management integrat al deşeurilor în Judeţul Sălaj, de 25 milioane euro, precizează preşedintele consiliului judeţean.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional