Bugetul local al sectorului 3 ajunge, în acest an, la suma totală de 450 milioane de lei, din care circa 40% reprezintă cheltuielile pentru investiţii în infrastructură.
Liviu Negoiţă, primarul sectorului 3, ne-a declarat: "La finele acestui an, în tot sectorul nu va mai exista nicio stradă de pământ. Vom avea lucrări pe circa 250 de străzi, iar ultimele 80 de străzi fără utilităţi şi sistem rutier vor fi complet modernizate. Extinderile şi modernizările reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare vor avea loc pe 20, respectiv, 25 de artere ale sectorului".
Domnia sa ne-a precizat că dezvoltarea reţelei publice de canalizare cuprinde străzi cu diferite surse de finanţare: 22 sunt finanţate şi derulate de Primăria Sectorului 3, de "Apa Nova" SA - 19 străzi şi alte 60 - de Primăria Municipiului Bucureşti. Din acest ultim pachet, 30 de drumuri sunt cuprinse în zona Mihai Bravu - Olimpia, iar alte 30 (în mare parte fără imobile construite) sunt prevăzute în Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 3, fiind introduse într-un program finanţat de Banca Europeană pentru Investiţii.
Bugetul local pentru protecţia mediului, canalizare şi salubrizare este de 53 milioane de lei, din care 6,7 milioane de lei reprezintă investiţiile pentru dezvoltarea reţelei de canalizare.
Primăria sectorului 3 va mai amenaja 110 amplasamente pentru parcări, astfel încât, în 2007, se va dubla numărul locurilor cu această destinaţie. Vor fi peste 40.000 de locuri de parcare, fără cele câteva sute care urmează să fie realizate în imobile supraetajate.
Noile parcări multietajate vor fi construite în trei locaţii: Răcari (300 de locuri pe parter şi patru etaje), în spatele fostului magazin Junior (900 de locuri pe parter şi zece etaje) şi în zona Decebal-Calea Călăraşilor (300 de locuri pe parter şi patru etaje).
Liviu Negoiţă ne-a mai spus că, în acest an, administraţia locală va construi zece grădiniţe noi. Astfel că, la începutul anului viitor, sectorul 3 va beneficia de un număr total de 14 imobile noi cu această destinaţie.
În primăvara acestui an vor fi organizate licitaţiile pentru desemnarea constructorilor şi proiectanţilor care vor realiza apartamente în blocuri noi în amplasamentul din Aleea Cioplea. Vor fi amenajate circa 250 de apartamente în trei blocuri dispuse pe parter şi opt etaje. Locuinţele sunt destinate tinerilor până în 35 de ani şi celor evacuaţi din casele naţionalizate.
Linie de credit de 162 milioane de lei pentru investiţiile din sectorul 4
Consilierii locali ai sectorului 4 au aprobat, în luna februarie, proiectul de hotărâre privind suplimentarea liniei de finanţare obţinută de Primăria sectorului 4 în anul 2005. Noua linie este în valoare de 162 milioane de lei. Proiectul, iniţiat de primarul Adrian Inimăroiu, urmăreşte finanţarea celui mai important program de investiţii din anul 1990 până în prezent.
Principalele obiective vizează intervenţii majore, reparaţii şi modernizări la peste 80% dintre arterele din sector. La acest capitol sunt incluse asfaltări, lucrări la reţelele de apă şi canalizare şi locuri de joacă pentru copii.
Potrivit datelor furnizate de primărie, din surse proprii vor fi efectuate lucrări de extindere a reţelei de apă pe zece artere, iar a reţelei de canalizare pe 12 străzi. Lucrările de modernizare şi reabilitare a sistemului rutier se vor desfăşura pe 67 de străzi.
Circa 50 de străzi şi alei din sectorul 4 vor fi supuse la lucrări de reparaţii capitale ale sistemului rutier. Totodată, direcţia de specialitate din primarie va derula şi reparaţii curente pe drumurile din administrare.
Astfel, contractarea noului împrumut va permite realizarea lucrărilor de modernizare pe un total de 143 de străzi şi a reparaţiilor capitale pe 26 de zone (80% din sector). Dintre străzile prinse în program, conducerea Primăriei sectorului 4 ne-a menţionat Berceni, Drumul Binelui, Dealul Mare, Deciu, Drumul Gilăului, Luminoasa, Scropoasa, Secerişului, Urcuşului, Haţegana, Mitropolit Filaret, Zătreni şi Candiano Popescu. Reparaţiile capitale vizează zone precum Brâncoveanu, Olteniţei, Alunişului, Giurgiului, Niţu Vasile, Cercetătorilor, Regina Maria, Mărăşeşti, Dimitrie Cantemir, Săvineşti, Drumul Găzarului, Berceni şi Obregia.
Extinderea reţelei de apă va fi pe 82 străzi, iar a celei de canalizare pe 88 de artere. Unele arterele prinse în program sunt Poiana Mărului, Poieni, Rolei, Tunetului, Buciumaşilor, Cimpoierilor, Bodoc, Zorileni, Zgurei, Smaranda, Ciurului, Lunca Nouă, Muntele Lung, Diademei, Arcadiei şi Radu Tempea. Totodată, vor fi amenajate parcări în 36 de locaţii.
Bugetul total al sectorului 4 valorează 408,5 milioane de lei, din care cheltuielile curente sunt de 159,7 milioane de lei, iar cele materiale sunt de 138 milioane de lei. Consilerii locali au mai bugetat cheltuieli de capital de 93,7 milioane de lei. Fondul de rezervă ajunge la 4 milioane de lei.