Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

LA O CIFRĂ DE AFACERI DE 28 MILIOANE EURO, ANUL TRECUTCasa Rusu vrea să-şi crească vânzările cu 25%, în 2014

Amenajări /

Casa Rusu vrea să-şi crească vânzările cu 25%, în 2014
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Producătorul de mobilă exportă 15% din producţie

    Producătorul de mobilă Casa Rusu a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 28 de milioane de euro, în creştere cu peste 10% faţă de anul 2012, când a înregistrat vânzări de 25 de milioane de euro, după cum ne-a spus Marius Raia, directorul general al companiei. Pentru anul în curs, domnia sa estimează o creştere a cifrei de afaceri de cel puţin 20-25%, în condiţiile în care, în întreaga piaţă, vânzările din primul trimestru al acestui an au crescut cu peste 30%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

    Casa Rusu exportă 15% din producţie, în ţări din Europa: Belgia, Olanda, Germania, Franţa, Croaţia, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Rusia, Ucraina, Albania, dar şi în Asia: Irak, EAU, Kuweit.

    De când a început criza economică, producătorul de mobilă şi-a extins capacitatea de producţie în mod constant, potrivit domnului Raia.

    Astfel, în 2008, au fost deschise două fabrici de mobilă, în acest sens achiziţionându-se patru linii de producţie total automatizate, una dintre aceste linii fiind singura de acest gen din Europa de Est. Valoarea investiţiei s-a cifrat la 11 milioane de euro.

    În 2010, a fost inaugurată fabrica de mobilier tapiţat, în valoare de 1,5 milioane de euro, urmând ca, în 2012, să fie pusă în funcţiune o linie automatizată de ultimă generaţie pentru vopsirea şi lăcuirea fronturilor din pal melaminat şi MDF, pentru obţinerea unor suprafeţe lucioase şi superlucioase şi pentru o protecţie îndelungată împotriva acţiunilor chimice şi mecanice. Valoarea investiţiei, în acest caz, a fost de 1,5 milioane de euro, iar capacitate de producţie - 60.000 mp/lună. În cadrul acestei unităţi de producţie, sunt realizate fronturi superlucioase pentru bucătării, camera de tineret şi camere de zi.

    În acest an, au fost finalizate lucrările aferente proiectului de dezvoltare şi modernizare a fabricii de mobilier tapiţat. Acesta presupune o investiţie totală de 5 milioane de euro şi constă în construirea unei hale de producţie în suprafaţă de 7.286,95 mp şi dotarea acesteia cu echipamente, linii tehnologice şi softuri de specialitate de ultimă generaţie. Noua fabrică este dimensionată pentru o producţie de 10.000 de produse de mobilier tapiţat pe lună.

    De asemenea, au fost terminate lucrările derulate pentru realizarea noului Centru Logistic destinat mobilierului din pal melaminat, pus în funcţiune pe o suprafaţă de peste 8.000 mp, cheltuielile aferente ridicându-se la 2 milioane de euro.

    Lanţul comercial Casa Rusu reuneşte 15 magazine proprii, situate în Bucureşti (3 show-roomuri), Timişoara (3 unităţi de vânzare), Oradea, Arad, Cluj, Deva, Sibiu, Braşov, Buzău, Piatra Neamţ şi Constanţa.

    În acelaşi timp, producătorul de mobilă deţine 12 magazine în franciză, la Târgu Jiu, Baia Mare, Reşiţa, Bistriţa, Vatra Dornei, Vişeu de Sus-Maramureş, Turnu Măgurele, Dej, Zalău, Focşani, Beiuş şi Alexandria, potrivit domnului Raia.

    Compania şi-a început activitatea în 1994, ca retailer de mobilă, zece ani mai târziu urmând să fie inaugurat centrul logistic de unde se distribuie marfa către peste 200 de magazine din ţară.

    Prima investiţie în activitatea de producţie de mobilier din pala a fost făcută în 2005, valoarea investiţiei ajungând la 3,5 milioane de euro.

    Societatea are 1.000 de angajaţi, până la sfârşitul anului în curs fiind estimată o creştere a personalului cu cel puţin 15%.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional