Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Licitaţie deschisă pentru restaurarea şi punerea în valoare a Bibliotecii Batthyaneum

Investiţii /

Sursa fotografiilor: facebook / Raluca Turcan

Sursa fotografiilor: facebook / Raluca Turcan


  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Procedura de licitaţie deschisă pentru contractarea serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice în vederea consolidării, restaurării şi punerii în valoare a Bibliotecii Batthyaneum, fosta mănăstire a trinitarienilor din Alba Iulia, s-a lansat la nivel internaţional, anunţă ministrul Culturii, Raluca Turcan. "Acest demers de restaurare şi promovare a Bibliotecii Batthyaneum subliniază importanţa conservării şi valorificării patrimoniului cultural, având ca scop îmbogăţirea cunoaşterii şi păstrarea vie a moştenirii noastre istorice pentru generaţiile viitoare", a anunţat Turcan. Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, fondată la 31 iulie 1798 la iniţiativa episcopului romano-catolic al Transilvaniei, Batthyany Ignac (1741-1798), reprezintă, potrivit ministrului Culturii, "un pilon de referinţă al patrimoniului cultural naţional". În cadrul acestei fundaţii culturale, cunoscută sub numele de Institutum Batthyaniani / Institutul lui Batthyani din Alba Iulia, se regăseau şi un observator astronomic, alături de multiple colecţii muzeale de o inestimabilă valoare. Astăzi, nucleul Bibliotecii Batthyaneum, cunoscut şi ca fondul-tezaur al acesteia, este constituit din colecţia privată a episcopului Batthyany Ignac. Aceasta cuprinde 18.000 de unităţi bibliografice, inclusiv tipărituri şi manuscrise valoroase datând din secolul al IX-lea, achiziţionate cu meticulozitate în ultimele două decenii ale secolului al XVIII-lea.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional