Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Lucrări de anvergură la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi

F.A. Investiţii /

Lucrări de anvergură la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Consiliul Judeţean Călăraşi a economisit 4,95 milioane lei din bugetul aferent anului trecut, sumă ce va fi utilizată pentru finanţarea proiectelor de investiţii.

    La această sumă se adaugă bugetul de investiţii pentru acest an în valoare de 5,32 milioane lei şi fonduri europene nerambursabile însumând 37,86 milioane lei, potrivit domnului Răducu George Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.

    Bugetul de investiţii din anul 2012 a fost cu 8% mai mic comparativ cu cel din acest an însă sumele provenite din execedentul anului anterior au fost semnificativ mai ridicate.

    În total, pentru proiecte de investiţii, Consiliul Judeţean Călăraşi a aprobat pentru acest an cheltuieli de 48,32 milioane lei, reprezentând buget de investiţii, execedent bugetar şi fonduri externe nerambursabile.

    Fondurile europene vor fi utilizate aproape exclusiv pentru implementarea proiectului de management al deşeurilor

    În 2013 din excedent cea mai mare sumă, 2,98 milioane lei, va fi direcţionată spre implementarea proiectului "Management integrat al deşeurilor solide în judeţul Călăraşi". Proiectul va fi însă finanţat în cea mai mare parte din fonduri externe nerambursabile în valoare de 37,34 milioane lei.

    Demarează lucrările la noul sediu al Bibliotecii Judeţene "Alexandru Odobescu"

    Primăria se va axa în acest an pe extinderea şi modernizarea infrastructurii culturale.

    Investiţia în noul sediu al Bibliotecii Judeţene "Alexandru Odobescu" Călăraşi se va ridica la suma de 4 milioane lei. Sursele de finanţare sunt bugetul judeţului, bugetul de stat şi alte surse de finanţare nerambursabilă atrase.

    Reprezentanţii Consiliului Judeţean Călăraşi au declarat:

    "În acest moment Biblioteca Judeţeană îşi desfăşoară activitatea într-o locaţie improprie, în condiţii precare de depozitare a fondului de carte, spaţiile pentru lectură fiind de asemenea inadecvate."

    Totodată, municipalitatea şi-a propus să încheie în 2013 lucrările de amenajare a Secţiei de Arheologie a Muzeului Dunării de Jos, situată la demisolul Centrului Judeţean pentru Cultură şi Administraţie Publică "Barbu Ştirbei".

    Continuă lucrările la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi

    Trei proiecte cu o valoarea totală de peste 40 milioane lei vor fi demarate în acest an în scopul modernizării Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

    Proiectul de consolidare, reabilitare şi modernizare a corpurilor F,G şi H ale spitalului se va întinde pe o durată de trei ani şi presupune costuri de 34,25 milioane lei.

    Răducu George Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, a precizat:

    "Urmare a expertizării tehnice a corpurilor de clădire F,G şi H, a reieşit necesitatea realizării unei consolidări a structurii de rezistenţă, precum şi a unei modernizări a acestor locaţii."

    În cadrul unui alt proiect vor demara lucrările de reabilitare a Secţiei Medicale de la etajul 2, singura secţiune rămasă nemodernizată în cadrul corpului C.

    Valoarea estimată a investiţiei este de 3,28 milioane lei, aceasta fiind împărţită pe o perioadă de doi ani.

    Spitalul Judeţean Călăraşi va beneficia şi de investiţii în extinderea Unităţii de Primire Urgenţe. Proiectul se va întinde pe o perioadă de trei ani având o valoare totală de 2,77 milioane lei.

    Finanţarea lucrărilor la spitalul judeţean este asigurată din bugetul judeţean, bugetul de stat, dar şi alte surse de finanţare externe nerambursabile.

    De asemenea, în acest an se vor executa lucrări de reabilitare şi modernizare a Spitalului de Psihiatrie Săpunari şi de modernizare a Centrului de Asistenţă Medico-Socială Călăraşi. Investiţiile se ridică la 2 milioane lei, respectiv 779.600 lei. Proiectele de află în faza de precontractare spre finanţare prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 3 "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale".

    Lucrările de apă şi canalizare în plină desfăşurare

    Proiectul "Extinderea şi reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă şi de canalizare, din judeţul Călăraşi" se află de asemenea în implementare. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 99,45 milioane euro, proiectul beneficiind de finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Mediu 2007 - 2013, Axa prioritară 1 "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere".

    Lucrările vizează infrastructura de apă şi canalizare din mediul urban: municipiile Călăraşi şi Olteniţa, oraşele Budeşti, Fundulea şi Lehliu Gară. Beneficiarii investiţiei sunt operatorul regional de apă-canal S.C. Ecoaqua S.A. şi A.D.I. Ecoaqua.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional