Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrări de supraînălţare a digurilor în judeţul Ialomiţa

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa

    Siguranţa împotriva inundaţiilor pentru peste 50.000 de locuitori din judeţul Ialomiţa va fi asigurată prin două proiecte de investiţii implementate de Administraţia Bazinală de Apă Buzău- Ialomiţa.

    Investiţiile se ridică la suma totală estimată de 24,7 milioane euro fără TVA. Lucrările sunt propuse spre finanţare din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa 5, Sector "Protecţia împotriva inundaţiilor şi reducerea eroziunii costiere". Cererea de finanţare se află în curs de aprobare, ne-a precizat doamna inginer Adriana Petcu, director în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău- Ialomiţa.

    Aproape 70 km de diguri vor fi supraînălţaţi

    Primul proiect reprezintă a doua etapă a lucrărilor de punere în siguranţă împotriva inundaţiilor pe râul Ialomiţa şi afluenti pe sectorul Slobozia- Ţăndărei. Investiţia va presupune costuri estimative de 15 milioane euro fără TVA.

    Se va realiza supraînălţarea digurilor pe o lungime de 67,4 km, se va construi un dig nou de 3,5 km. Totodată malul va fi consolidat pe o lungime de 0,625 km, se va reabilita stăvilarul valea Crivaia şi se va ridica o construcţie de exploatare. Lucrările de execuţie vor fi realizate de compania Hidroconstrucţia din Bucureşti.

    15.000 ha de terenuri din 15 localităţi vor fi ferite de inundaţii

    Administraţia Bazinală de Apă Buzău-Ialomiţa implementează şi proiectul de punere în siguranţă a lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor pe râul Ialomiţa şi afluenţi, în zona municipiului Urziceni. Acest proiect este de asemenea la etapa a doua de implementare, în valoarea estimată de 9,7 milioane euro fără TVA.

    Lucrările vor presupune supra­înălţarea digurilor pe o lungime de 29,46 km, construcţia unui dig nou cu lungimea de 5,4 km. Se vor realiza şi consolidări de mal pe o lungime de 0,750 km şi se va realiza o construcţie de exploatare.

    Contractul de execuţie pentru acest proiect a fost încheiat cu compania Apasco din Maneciu, potrivit doamnei Petcu.

    Ambele proiecte vor fi implementate într-o perioadă de 36 de luni.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional