Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Maramureş: Investiţii importante în infrastructura de drumuri

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Infrastructura de transport din Maramureş va acapara cea mai mare parte din bugetul de investiţii pe anul 2013 al Consiliului Judeţean. Astfel, pentru transporturi în acest an a fost alocată suma de 69,52 milioane lei, potrivit reprezentanţilor CJ Maramureş.

    Doar pentru proiectul de reabilitare a traseului DJ Baia Sprie(DN18) -Cavnic(DJ184) - Ocna Şugatag(DJ109F) - Călineşti(DJ185) - Bârsana va fi alocată suma de 68,52 milioane lei. Valoarea totală a investiţiei este de 96,4 milioane lei.

    Aproape tot bugetul va fi utilizat pentru continuarea proiectelor

    Bugetul de investiţii pe anul 2013 al CJ Maramureş se ridică la 148,42 milioane lei. Acesta este compus în cea mai mare parte din fonduri postaderare - 138,61 milioane lei.

    Pentru continuarea proiectelor demarate în alţi ani a fost alocată suma de 130,56 milioane lei, iar pentru proiecte noi doar 150.000 lei, diferenţa este încadrată la "alte cheltuieli de investiţii".

    Structura de rezistenţă a spitalului "Dr. Constantin Opriş" va fi reabilitată

    Investiţii importante vor fi realizate şi în ceea ce priveşte infrastructura de sănătate. Pentru acest capitol a fost alocată suma de 45,13 milioane lei.

    Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare va presupune în acest an costuri de 38,76 milioane lei. Valoarea totală a proiectului este de 69,83 milioane lei.

    Construcţiile din incinta spitalului judeţean de urgenţă au o vechime de peste 38 de ani.

    Prin acest proiect se vor realiza lucrări la corpul propriu-zis al spitalului ce au ca scop reabilitarea structurii de rezistenţă, alinierea construcţiei la normativele actuale de siguranţă la foc, implementarea măsurilor necesare de respectare a normelor pentru persoanele cu dizabilităţi, reabilitarea termică a clădirii.

    La acestea se adaugă refacerea circulaţiilor pe verticală, ventilaţiile, cablajele electrice şi instalaţiile sanitare, precum cele pentru gaze medicale.

    Bisericile maramureşene vor deveni mai accesibile

    Dezvoltarea turismului maramureşan va fi asigurată prin implementarea proiectului "Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord". Investiţia se ridică la valoarea totală de 15,98 milioane lei.

    Proiectul are în vedere creşterea accesibilităţii la 16 biserici din lemn maramureşene. Se va realiza reabilitarea drumurilor de acces din drumul judeţean sau naţional principal până în punctul de vizitare şi prin realizarea de parcări pentru autoturisme şi autocare în proximitatea drumului de acces în incinta obiectivului.

    De asemenea, se va dezvolta infrastructura conexă prin construirea unui punct de informare turistică, alimentarea cu apă din surse locale individuale sau prin racordarea la sistemul centralizat de alimentare cu apă în cel mai apropiat punct, canalizarea apelor uzate, iluminatul stradal în zona monumentului istoric şi a parcării, iluminatul arhitectural şi de punere în valoare a obiectivului.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional