Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Miercurea Ciuc: Mai puţine fonduri pentru investiţii în acest an

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul de investiţii din acest an al primăriei Miercurea-Ciuc se ridică la suma de 51,68 milioane lei, în scădere comparativ cu anul precedent, ne-a declarat Ráduly Róbert Kálmán, primarul Municipiului Miercurea Ciuc.

    Finalizarea proiectelor din fonduri europene este prioritară

    Prioritară în 2013 va fi încheierea proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR). Printre aceste investiţii se numără şi proiectul de modernizare a străzii Petöfi Sándor şi a pieţelor Majláth Gusztáv Károly şi Libertăţii. Valoarea totală a contractului de finanţare se ridică la 35,28 milioane lei. Din această sumă fondurile alocate prin POR însumează 22,67 milioane lei.

    Totodată, prioritare sunt investiţiile începute anul precedent: amenajare locuri de parcare, drum de acces, alei în zona Piaţa Libertăţii, reabilitare cinematograf din Piaţa Majláth Gusztáv Károly, nr. 2.

    Demararea de proiecte noi va depinde de fondurile disponibile

    În limita fondurilor disponibile în 2013 vor fi demarate şi proiecte noi.

    Cea mai mare investiţie ce urmează să demareze în acest an în Miercurea Ciuc vizează îmbunătăţirea accesibilităţii şi amenajarea zonei turistice Harghita Băi, a precizat Kálmán.

    Investiţia cuprinde lucrări de modernizare a reţelei de străzi, alei şi a sistemului de iluminat public precum şi lucrări de reabilitare şi modernizare a mofetei din Harghita Băi. Valoarea proiectului este de 15,63 milioane lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional, cu perioada de implementare până la data de 26 iunie 2014.

    De asemenea în rândul proiectelor noi intră şi reabilitarea străzii Szász Endre, lucrările de canalizare menajeră în strada Szász Endre şi reabilitarea străzii Uzina Electrică.

    Drumurile, cea mai importantă categorie de investiţii

    Pe categorii de investiţii cea mai mare sumă va merge către infrastructura rutieră, 6,31 milioane lei, urmată de construcţia de locuinţe cu 3,5 milioane lei. Pentru modernizare reţele şi puncte termice a fost alocată valoarea de 1,6 milioane lei iar pentru reabilitări, extinderi, construcţii apă şi canalizare 1,39 milioane lei.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional