Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

MINISTERUL TURISMULUIBuget de peste 200 milioane de lei pentru investiţii în infrastructură

F.A. Investiţii /

Buget de peste 200 milioane de lei pentru investiţii în infrastructură

Cei mai mulţi bani sunt pentru judeţul Prahova

Guvernul i-a aprobat Ministerului Turismului un buget pentru investiţii în valoare de 226,9 milioane de lei. Banii sunt necesari pentru cofinanţarea inves-tiţiilor planificate de administraţiile publice locale în infrastructura care va ajuta la dezvoltarea turismului, ne-au explicat reprezentanţii Ministerului Turismului.

În acest an, cei mai mulţi bani îi revin judeţului Prahova - circa 32,6 milioane de lei. Banii sunt necesari Consiliului Judeţean Prahova, pentru construcţia de baze de salvamont în Masivul Bucegi, dar şi pentru construcţia unui centru de informare turistică în parcul natural Bucegi. Fondurile vor merge şi la consiliile locale Azuga, Buşteni şi Sinaia, pentru derularea programului Schi în România.

Reprezentanţii ministerului ne-au precizat că fonduri importante au fost repartizate şi judeţului Braşov - 29,5 milioane de lei. Mare parte din aceşti bani vor merge la Consiliile Locale Braşov şi Predeal pentru derularea programului Schi în România. Restul a fost alocat Consiliului Judeţean Braşov pentru reabilitarea traseelor turistice în Bucegi şi Făgăraş, pentru construcţia de refugii montane în Bucegi şi Făgăraş, dar şi pentru modernizarea bazelor de salvare din Bucegi, Făgăraş şi Piatra Craiului.

Şi judeţul Hunedoara a venit cu suficiente proiecte astfel încât să beneficieze de o generoasă alocare de 28,5 milioane de lei din bugetul de stat, prin Ministerul Turismului. Mare parte din această sumă este pentru derularea programului Schi în România în localităţile Vulcan şi Petroşani. Şi Consiliul Judeţean Hunedoara va beneficia de fonduri pentru construcţia de baze salvamont şi refugii montane în masivul Retezat.

În acest an, Consiliul Judeţean Tulcea are de la minister o cofinanţare de 25,5 milioane de lei. Investiţiile programate sunt amenajarea plajei Sulina şi construirea de mini-porturi în Sfântu Gheorghe şi Murighiol.

Un alt judeţ cu fonduri consistente este Maramureş (21,5 milioane de lei), care beneficiază din plin de programul Schi în România.

Judeţul Harghita iese în evidenţă cu o alocare din bugetul de stat de 19,4 milioane de lei. Astfel, Consiliul Local Praid va construi un complex balnear şi va reabilita o clădire pentru amenajarea unui centru de informare turistică. Consiliul Local Băile Tuşnad va moderniza, consolida şi extinde Casa de Cultură pentru amenajarea unui complex balnear, dar va amenaja şi traseul pentru cura de teren. Consiliul Local Borsec va beneficia de fonduri pentru derularea programului Schi în România.

Judeţul Cluj este prins, de asemenea, în programul Schi în România prin localitatea Băişoara, iar Consiliul Local Ocna Sibiului va amenaja parcul balnear şi va moderniza salinele exterioare cu fondurile repartizate de minister.

Şi judeţul Suceava prin Câmpulung Moldovenesc face parte din programul Schi în România, cu o alocare de circa 9,5 milioane de lei.

La finele lunii mai, Ministerul Turis-mului avea în analiză o nouă listă cu proiecte de investiţii şi studii de dezvoltare a infrastructurii turistice din diferite zone ale ţării, precum şi multe studii de fezabilitate şi proiecte tehnice.

Programul naţional Schi în România a fost aprobat prin lege în anul 2003. Programul vizează modernizarea şi dezvoltarea domeniului schiabil din întreaga ţară, precum şi valorificarea fondurilor europene alocate în acest scop.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional