Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

MOBILIER PENTRU GRĂDINICăutaţi o căsuţă de grădină din lemn? Aveţi de unde alege...

F.A. Amenajări /

Căutaţi o căsuţă de grădină din lemn? Aveţi de unde alege...

Sunt practice şi au multiple funcţionalităţi

Mobilierul destinat grădinilor este astăzi foarte variat. În funcţie de gusturile fiecăruia, societăţile din domeniu vin în sprijinul clienţilor cu mobilier şi căsuţe de grădină foarte variate ca dimensiuni, modele, culori şi preţuri.

De asemenea, publicul ţintă s-a diversificat, societăţile adresându-se şi celor mici, oferindu-le posibilitatea de a avea o căsuţă a lor în care să se poată juca în timp ce dumneavoastră amenajaţi grădina.

Mobilierul din lemn destinat grădinilor vă ajută să transformaţi spaţiul exterior într-un loc plăcut şi confortabil de petrecere a timpului liber.

Căsuţele au menirea de a înfrumuseţa grădina cât şi multiple funcţionalităţi: pentru depozitarea uneltelor de grădinărit, pentru depozitarea mobilierului de grădină pe perioada iernii sau ca şi casă de oaspeţi. "Acestea pot avea şi funcţia de locuinţă de vară sau iarnă, în cazul în care vor fi izolate corespunzător, ne-a declarat doamna Mihaela Perdok, general manager piaţă internă în cadrul societăţii "Garden House Factory" din Cluj-Napoca.

Posibilităţile sunt nelimitate şi chiar şi cele mai exigente gusturi pot fi satisfăcute.

Sunt foarte multe societăţi în toată ţara care oferă o gamă variată de căsuţe de grădină, chioşcuri şi elemente de mobilier de grădină care pot genera o atmosferă relaxantă şi un design deosebit, adaptabil până în cele mai mici amănunte la casa dumneavoastră.

"În cazul căsuţelor de grădină, structura peretelui este realizată din elemente de 28 mm grosime, îmbinate în nut-feder. Pentru căsuţele de grădină cu suprafeţe mai mari de 15 mp, căsuţele pentru piscină sau plajă sau garaje, structura peretelui variază şi este realizată din elemente de 34, 40, 50, 70 sau 80 mm grosime, îmbinate în dublu nut-feder", ne-a declarat doamna Maria Ion, director al societăţii "Décor Style4U", din Bucureşti.

Căsuţe pentru copii

"Piaţa mobilierului de grădină destinat copiilor se împarte, după părerea noastră, în două părţi distincte: o parte ce cuprinde produsele din locurile special amenajate pentru jocul copiilor (tobogane, leagăne şi diverse alte articole pentru recreere şi exerciţiu fizic) şi o parte ce cuprinde doar căsuţele pentru grădină făcute din lemn, piaţă pe care noi o vedem încă foarte nouă şi către care se îndreaptă producţia firmei noastre", ne-a declarat doamna Dana-Laura Olteanu, directorul executiv al societăţii "Abil Top Consult" din comuna Sânsimion, judeţul Harghita. Societatea a creat două modele de căsuţe pentru copii, denumite "Kalman", atât pentru spaţiile de interior, cât şi pentru exterior (curtea casei, grădină, loc de joacă, grădiniţe, parcuri, tabere, pensiuni turistice). "Sunt preferate modelele de exterior, care au inclusă şi o verandă", ne-a mai declarat domnia sa.

Pentru copii, o astfel de căsuţă este un vis devenit realitate: este casa lor proprie, unică, pe care o pot aranja aşa cum îşi doresc, unde îşi pot primi în vizită prietenii sau părinţii, unde se pot juca sau pot sărbători anumite evenimente din viaţa lor.

Societatea lucrează numai la comandă, astfel fiecare căsuţă poate fi personalizată.

În ceea ce priveşte piaţa mobilierului exterior pentru copii piaţa este în formare. "Piaţa este în formare, deci aşteptăm o creştere a volumului lucrărilor noastre, pe măsură ce oamenii vor alege căsuţele din lemn ca un mediu de joacă natural, sănătos şi confortabil pentru copii. Cele mai multe comenzi le primim de la persoane din Bucureşti, care doresc o lucrare de calitate, realizată manual, cu o atenţie deosebită a detaliilor", ne-a mai declarat doamna Dana-Laura Olteanu.

Căsuţa "Clara" este 100% naturală, din lemn de brad, realizată manual de către meşteri harghiţeni. Suprafaţa totală a căsuţei este de 3,13 mp, având dimensiunile de 2,5 m x 1,25 m, iar înălţimea de 1,90 m. Camera propriu-zisă are 1,50 m x 1,25 m, iar veranda este de 1 m x 1,25 m.

Căsuţa este vopsită cu vopsea ecologică, pe bază de apă, care nu este periculoasă pentru copii. Tot pentru confortul lor, executantul a preferat să monteze toate ferestrele fără geamuri, pentru a asigura o bună aerisire. În interiorul căsuţei nu există plafon, deci înălţimea camerei este chiar înălţimea căsuţei - oferind astfel confort şi mai mult spaţiu.

"Clara" are podeaua executată din OSB, peste care este montat parchet laminat, iar pereţii sunt din lambriu de brad. Preţul pentru această căsuţă este de 3.800 lei + TVA. În acest preţ sunt incluse transportul şi instalarea, realizate de către specialiştii societăţii.

Căsuţa "Irina" este ceva mai mare, având suprafaţa totală de 6 mp (2 m x 3 m) şi înălţimea de 2,5 m. Podeaua căsuţei este realizată tot din OSB, peste care a fost montat parchet, iar pereţii din OSB sunt izolaţi cu polistiren expandat şi lambriu de brad la exterior. În interior, camera este tapetată cu tapet lavabil.

"Mai există o variantă a acestei căsuţe, în care atât pereţii interiori şi cei exteriori sunt realizaţi din lambriu de brad, iar între ei este pusă izolaţie din polistiren expandat. La această variantă, interiorul nu mai este tapetat, ci este vopsit cu vopsea ecologică, pe bază de apă", ne-a declarat doamna Dana-Laura Olteanu. Preţul de vânzare al căsuţei "Irina" este de 9.500 lei + TVA. Garanţia pentru toate căsuţele Kalman este de 12 luni de la data instalării acestora.

Societatea "Décor Style4U" SRL din Bucureşti pune la dispoziţie căsuţe suspendate pentru grădină destinate copiilor. Căsuţele sunt înălţate la 1,5 m de la sol, accesul fiind realizat cu ajutorul unei scăriţe.

Căsuţa are suprafaţă de 3 m x 2,5 m şi este construită din lemn chertat de 28 mm. O terasă exterioară cu dimensiunea de 1000 mm x 2500 mm x 400 mm îi întâmpină pe cei mici. Acoperişul este din lambriu de 19 mm prevăzut cu carton bitumat. "Opţional, căsuţa şi terasa pot fi dotate cu duşumea din lambriu de 19 mm", ne-a declarat doamna Maria Ion. Preţul standard de comercializare a căsuţei este de 560 euro, fără TVA.

Căsuţe de grădină

Căsuţele de grădină comercializate de societatea "Décor Style4U" sunt executate din esenţă de brad uscat la 16%. Structura peretelui este realizată din elemente de 28 mm grosime, îmbinate în nut-feder.

Căsuţa de grădină Claudia de la "Décor Style4U" este executată din lemn chertat de 28 mm, cu dimensiunile de 2500 mm x 2000 mm. Acoperişul căsuţei, precum şi duşumeaua sunt din lambriu de 19 mm. Modelul standard cuprinde şi cartonul bitumat pentru acoperiş. "Preţul este de 460 euro, fără TVA", a menţionat sursa citată.

Un alt model executat şi comercializat de societatea bucureşteană este căsuţa "Valeria" cu suprafaţa de 19,56 mp. Căsuţa este realizată din lemn chertat de 40 mm iar acoperişul este din lambriu de 19 mm, beneficiind şi de carton bitumat pentru protecţie. Opţional, căsuţa poate fi dotată cu obloane pentru ferestre şi jardinieră.

Societatea "Nerva Prodcom" SRL din Fălticeni, judeţul Suceava execută o gamă variată de căsuţe de grădină, chioşcuri şi elemente de mobilier de grădină, case de vacanţă, cabane şi locuinţe permanente.

"Gama căsuţelor de grădină şi a cabanelor executate de societate este diversă şi se adresează unei clientele variate. Şi preţurile variază în funcţie de suprafaţă căsuţei, esenţa şi grosimea lemnului", ne-a declarat domnul Mihai Stumbea, administratorul societăţii. Astfel, Casa "Voroneţ" cu suprafaţa de 5,30 m x 7,60 m, ce are în componenţă două camere, baie sau bucătărie, construită din lemn natur costă 4200 euro. Casa "Capri" din lemn natur cu suprafaţa de 6 mp costă 550 euro; Casa "Roma" (3,26 m x 2,76 m), din lemn natur costă 760 euro; Casa "Bari24" (6 m x 4 m) din lemn natur - 1750 euro; Casa "Bari16" (6,4m x 4 m), lemn natur - 1400 euro; Casa "Apia" compusă din living, două dormitoare, bucătărie şi baie, cu suprafaţa de 7,7 m x 8,4 m executată din lemn natur costă 10.000 de euro. Toate preţurile conţin TVA.

Căsuţele executate de societatea "Garden House Factory" sunt din lemn de molid clasa A-B cu grosimea de 40 mm. Lemnul este impregnat prin imersie cu o soluţie care îl protejează împotriva ciupercilor, mucegaiului şi are proprietăţi ignifuge.

Pe lângă modelele simple, cu dimensiuni începând de la 2000 mm x 2000 mm şi terminând cu 5000 mm x 5000 mm, societatea pune la dispoziţia clienţilor şi modele cu copertină şi terasă în diverse dimensiuni sau numai cu copertină. Căsuţele au o singură încăpere şi sunt dotate cu diverse accesorii: uşi simple sau duble, geamuri simple sau duble, obloane, podele. La comandă, execută diverse modele şi dimensiuni.

"În ceea ce priveşte învelitoarea de pe acoperiş aceasta depinde de cât este dispus clientul să plătească precum şi de zona de amplasare a căsuţei", ne-a declarat doamna Mihaela Perdok din cadrul societăţii "Garden House Factory". Preţurile practicate de societaţe încep de la 1200 euro şi pot creşte în funcţie de doleanţele clientului, privind suprafaţa şi dotările căsuţei.

Căsuţe bar pentru piscină şi plajă

Căsuţa bar pentru piscină şi plajă de la "Décor Style4U" are o suprafaţă totală de 17 mp şi este construită din lemn chertat de 28 mm grosime. Modelul este disponibil în două variante: cu barul în partea stângă sau în partea dreaptă. Dimensiunile exterioare la sol sunt de 5700 mm x 3000 mm, iar înălţimea este de 2600 mm. Suprafaţa căsuţei este de 8 mp.

Ambele variante conţin şi cartonul bitumat pentru acoperiş. Preţul standard al acestui model este de 1122 euro, fără TVA.

Termenul de montare al căsuţelor variază în funcţie de dimensiunea lor

"Termenul de execuţie al căsuţelor depinde de complexitatea şi de cantitatea de produse comandate. Acesta poate varia între 7 şi 20 de zile lucrătoare. Pentru montaj, de asemenea, termenul poate varia în funcţie de complexitatea produsului şi costă în jur de 15% din valoarea căsuţei", ne-a declarat doamna Maria Ion din cadrul societăţii "Décor Style4U" SRL din Bucureşti. "Căsuţele pot fi montate şi de către beneficiar, e ca un joc lego. Este amuzant, plăcut şi oferă satisfacţia lucrului realizat cu forţe proprii", a mai declarat domnia sa.

"Durata de construcţie a căsuţelor pentru copii este de aproximativ 3-4 săptămâni", ne-a declarat doamna Dana laura Olteanu, de la "Abil Top Consult" SRL. Ca modalitate de plată a căsuţelor "Kalman", societatea solicită un avans de 30% în momentul lansării comenzii, iar diferenţa este achitată în ziua livrării.

"Timpul de construcţie al unei căsuţe Garden House este de 1-2 zile şi depinde de dimensiunea ei", ne-a declarat doamna Mihaela Perdok.

Cereri atât din ţară cât şi din străinătate

Societatea "Nerva Prodcom" SRL din Fălticeni înregistrează cereri pentru căsuţe mici sau mijlocii precum şi pentru case de vacanţă. "Cererile mai numeroase provin din zona Moldovei (Iaşi, Suceava), precum şi din Capitală. Societatea execută căsuţe şi pentru export în ţări precum Italia, Franta, Spania, Portugalia dar exportă mai puţin din cauza fluctuaţiei cursului leu/euro", ne-a declarat domnul Mihai Stumbea.

"Décor Style4U" înregistrează foarte multe cereri pentru export a căsuţelor şi a mobilierului, având cereri pentru căsuţe de grădină, case de locuit precum şi pentru lucrări de amenajări exterioare, cum ar fi executarea unei verande sau a unei anexe din lemn. Cele mai multe cereri provin din Franţa. "Pe plan intern sunt căutate, mai ales, căsuţele destinate amenajării locurilor de joacă pentru copii, precum şi căsuţele de grădină cu suprafeţe cuprinse între 12-16 mp. Casele de vacanţă executate de societatea noastră sunt realizate în funcţie de planurile beneficiarului sau după proiecte proprii, acestea având suprafeţe cuprinse între 30-100 mp" ne-a declarat directorul societăţii bucureştene.

Interesul românilor pentru acest tip de căsuţe este deosebit şi oamenii sunt surprinşi de faptul că le pot monta singuri.

"Cel mai mare interes manifestat pentru căsuţele Garden House vine din partea judeţelor Cluj, Timişoara, Iaşi, Piatra Neamţ, Bucureşti şi împrejurimi, iar ca evoluţie a pieţei interne putem spune că există un interes deosebit din partea clienţilor", ne-a mai declarat doamna Mihaela Perdok.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional