Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

"ModaTim Investment" va finaliza prima clădire de birouri clasa A din Timişoara în acest an

F.A. Investiţii /

Stadiul lucrărilor la jumătatea lunii aprilie

Stadiul lucrărilor la jumătatea lunii aprilie

Construcţia primului complex de clădiri de birouri clasa A din Timişoara - "City Business Center" a început în urmă cu şase luni. Investitorul "ModaTim Investment" SA Timişoara a şi finalizat, la sfârşitul lunii martie, mai devreme decât preconiza, structura primului imobil din complex. Potrivit datelor furnizate de compania imobiliară "Casadomi" Timişoara, proiectul reprezintă singura construcţie de acest gen din oraşul de pe Bega.

Lucrările de proiectare au fost asigurate de biroul de arhitectură "Andreescu&Gaivoronski". Execuţia este realizată de către compania "Dress & Sommer".

Complexul se află amplasat în Piaţa 700, la mai puţin de 300 de metri de centrul oraşului şi are o arhitectură modernă şi infrastructură de ultimă generaţie. Spaţiile de birouri sunt generoase, în valoare totală de 35.000 mp, iar înălţimea încăperilor va fi de 3 metri. Astfel, viitorul centru, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, se va constitui ca un "orăşel" de sedii de firmă, instituţii şi servicii. Ritmul de finalizare a tuturor imobilelor va fi stabilit de investitor în funcţie de cererea de birouri de pe piaţa locală.

Prima din cele cinci clădiri are 10.000 mp suprafaţă construită

Prima dintre cele cinci clădiri de birouri, dezvoltată pe un teren de 2.200 mp, va fi finalizată în toamna acestui an şi va avea o suprafaţă construită de 10.000 mp. Regimul de înălţime este subsol, parter, mezanin şi şase etaje de birouri. Imobilul se conturează ca o suprapunere a trei funcţiuni, diferenţiate ca imagine şi organizate în jurul unui nucleu central de circulaţii verticale şi spaţii de serviciu.

Suprafaţa închiriabilă a imobilului este de circa 8.000 mp. Valoare investiţiei în această clădire este de aproximativ 8 milioane de euro, finanţare asigurată şi din împrumuturi bancare.

Dacă subsolul este destinat locurilor de parcare (circa 50), parterul şi mezaninul vor avea destinaţii diverse: sediul unei sucursale bancare va ocupa ambele niveluri de acces pe latura de nord, înspre viitoarea Urban Plazza, un magazin de tip alimentar, iar sălile de conferinţă şi cafeneaua vor reprezenta un loc de întâlnire şi dezbatere extrem de modern. Etajele 1- 6, din care ultimul nivel este tip penthouse, vor fi destinate firmelor.

Caracterul ecologic al spaţiului va fi pus în valoare de terasele înverzite şi logiile decupate către est, iar faţadele vor fi umbrite, pe timpul verii, în totalitate. Iarna, efectul de seră va contribui, de asemenea, la economisirea de energie.

Structură şi finisaje

Structura cădirii este din beton armat, iar faţada este de tip perete-cortină. Finisajele spaţiilor comune vor fi realizate din piatră naturală, lemn şi sticlă şi vor asigura imobilului un caracter elegant. Lifturile de mare viteză vor reduce timpul de deplasare, iar securitatea va fi realizată prin senzorii de alarmă încorporaţi în construcţie.

Faţadele de sticlă vor asigura o iluminare naturală, iar spaţiile de birouri vor beneficia de sisteme de aer condiţionat, de ventilaţie şi încălzire moderne.

Spaţiul minim care poate fi închiriat în "City Business Centre" este de 150 mp. Data estimativă pentru darea în folosinţă a birourilor este 1 octombrie 2007. Perioada de închiriere este între 5 şi 10 ani. Valoarea chiriei este de 16 euro/mp/lună pentru etajele 1-6, de 18 euro/mp/lună pentru mezzanin şi de 30 de euro/mp/lună pentru zona parterului. Locul de parcare costă 100 de euro/lună. Infrastructura de energie electrică şi reţele de internet şi telefonie vor fi puse la dispoziţie de viitorul proprietar.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional