Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 1 / 2025

Modernizări şi reparaţii de străzi de 11 milioane de lei în municipiul Slatina

F.A. Investiţii /

Panoramă Slatina

Panoramă Slatina

În primele nouă luni au fost realizate cheltuieli d einvestiţii de 57 milioane de lei

Suma alocată, în acest an, pentru modernizarea străzilor din municipiul Slatina este de 9,22 milioane de lei, la care se adaugă alte 2,05 milioane lei pentru reparaţii de străzi. Conducerea Primăriei Slatina ne-a declarat că principalele artere prinse în programul de modernizare sunt Horia şi Cloşca, Tudor Vladimirescu, 13 Decembrie, Artileriei, Basarabilor, Cireaşov, Dinu Lipatti, Drăgăneşti, Ionaşcu, Mihai Eminescu, Mânăstirii - intersecţia Palatul de Justiţie şi Oituz. La acestea se adaugă străzile Nicolae Titulescu, Unirii, Vederii, cu amenajare trotuare pe strada Cornişei şi zid de sprijin, amenajare intersecţie strada George Poboran, Aleea Oltului, Ionaşcu, dar şi reparaţii pe strada Depozitelor. Alte străzi unde au fost demarate lucrări de reparaţii sunt Teiului şi Poenii.

Oficialii municipalităţii din Slatina ne-au precizat că au fost demarate şi lucrări de supralărgire şi asfaltare pe Aleea Înfrăţirii, amenajare parcare Şcoala generală nr. 7, modernizarea străzilor Victoriei, Trandafirilor, Păcii, Constantin Brâncoveanu, cu amenajare sens giratoriu şi construire fântână arteziană în zona Vâlcea. A fost amenajat şi sensul giratoriu din zona Cornişei-Piteşti, a parcării strada Crişan - Policlinica Stomatologică; a celei din zona blocului GA22 - Aleea Rozelor şi din Aleea Lalelelor

Aproape patru milioane de lei pentru apă şi canalizare

Potrivit datelor furnizate de primăria Slatina, suma alocată pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare este de 3,84 milioane de lei. Principalele obiective prinse în buget la capitolul apă şi canalizare sunt conducta de aducţiune DN 700 Curtişoara - SP Bălcescu, conducta DN 600 SP Bălcescu SP Crişan - traversare strada Oituz; reţea apă şi canalizare pe strada Vulturului.

Alte investiţii sunt reţea de canalizare pe strada Mânăstirii între străzile Banului şi Milcovului, colectare ape pluviale Dealul Viilor, canalizare pe străzile Văilor, Vulturului şi Palatul de Justiţie.

Buget generos pentru modernizarea şcolilor

Bugetul pentru modernizarea şcolilor este de 7,92 milioane lei, din care 2,3 milioane lei sunt din bugetul local şi credit intern şi 5.624.000 lei din transfer de la bugetul de stat. De asemenea, pentru reparaţiile şcolilor a fost alocată suma de 3,41 milioane lei. Principalele obiective sunt amenajarea terenurilor de sport la Liceul cu program Sportiv şi Şcoala Generală Constantin Brâncoveanu; Reabilitare campus Colegiul Naţional Ion Minulescu; reparaţii faţade unităţile de învăţământ; amenajare pistă Liceul cu program sportiv; amenajare săli de sport la Liceul de Construcţii, Şcoala Eugen Ionescu şi Constantin Brâncoveanu.

Cheltuieli de investiţii de 57 milioane de lei pe primele nouă luni

Suma cheltuită de Primăria Slatina pe primele trei trimestre ale anului este de 57.074.000 de lei din totalul bugetului de investiţii. Printre obiectivele demarate în acest an se mai numără construirea unui teatru şi cinema, a blocului V23, reabilitări termice la blocurile de locuit, precum şi reabilitarea reţelei de iluminat public în zona unui cartier cu 600 apartamente. La acestea se adaugă amenajarea parcului Piteşti, a unei parcări supraetajate, realizarea de utilităţi în zona cu 600 apartamente şi modernizarea locurilor de joacă pentru copii.

Proiecte cu finanţare europeană

Unul dintre cele mai mari obiective pentru care municipalitatea din Slatina a cerut finanţare din fonduri europene este Reabilitare inel secundar Basarabilor - Banului - Cuza Vodă - Poenii. Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Slatina, pentru a facilita mobilitatea populaţiei, a bunurilor şi serviciilor în vederea stimulării dezvoltării economice durabile a municipiului Slatina. Practic, prin reabilitarea inelului secundar se doreşte devierea traficului existent din centrul oraşului în scopul fluidizării acestuia, reducerii blocajelor rutiere şi a traversării oraşului în condiţii de siguranţă. Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt reabilitarea străzilor Basarabilor, Banului, Mănăstirii, Milcovului, Poenii, Cuza Vodă, Văilor, precum şi extinderea infrastructurii sistemului de alimentare cu apă şi canalizare pe străzile Banului şi Milcovului.

Foarte interesant este şi proiectul pilot de management urban şi planificare teritorială. Oficialii Primăriei Slatina ne-au explicat: "În cadrul proiectului, ne propunem dezvoltarea instrumentelor şi bazelor de date privind planificarea teritorială la nivelul primăriei pentru aria de intravilan a municipiului şi dezvoltarea capacităţii instituţionale prin realizarea unui management urban eficient. Vrem să dezvoltăm şi instrumentele şi bazele de date privind planificarea teritorială. Pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie de implementarea sistemului informaţional specific domeniului imobiliar/edilitar şi băncilor de date urbane, care să inventarieze intravilanul municipiului Slatina - 2.288 de ha, pentru stabilirea punctului de plecare în elaborarea hărţilor digitale tematice şi actualizarea permanentă a managementului urban".

Alte proiecte pentru care s-a solicitat finanţare europeană sunt reabilitarea zonei pod Sărăceşti şi regularizare pârâu Mariţa, reabilitare ansamblu de străzi cuprins între Strehăreţi şi Nicolae Bălcescu, precum şi reabilitarea zonei Cireaşov şi Satu Nou.

Suma alocată de Primăria Slatina pentru dezvoltarea locuinţelor este de aproape opt milioane de lei, din care 4.871.000 de lei sunt din bugetul local şi credit intern şi 3.437.000 de lei din transfer de la bugetul de stat.

Departamentul de Urbanism din cadrul primăriei ne-a comunicat faptul că, în acest an, au fost autorizate vile noi ai căror beneficiari - persoane fizice au investit în zonele Clocociov, Progresul şi Satu Nou.

Primăria nu a emis autorizaţii pentru amenajarea de cartiere rezidenţiale, dar sunt avizate construcţii de blocuri noi în zonele Crişan, A.I.Cuza, Basarabilor şi Oituz.

La finele lunii octombrie, erau în execuţie 93 de vile şi 436 apartamente ai căror beneficiari sunt firme investitoare. Primăria a contractat şi proiectarea Planului Urbanistic General (PUG) al oraşului.

Valoarea totală a bugetului de investiţii al Primăriei municipiului Slatina pentru anul 2008 este de 86.229.000 de lei, din care 35.265.000 lei sunt din bugetul local, 23.903.000 lei din credit intern, 18 milioane fond de rulment şi 9,06 milioane lei din transfer de la bugetul de stat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Proiecte

Amenajări

Smart City

Mobilier

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Companii

Internaţional