Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

MozaiculSuprafeţele decorate cu mozaic sunt mai valoroase

F.A. Amenajări /

Suprafeţele decorate cu mozaic sunt mai valoroase

Pot fi realizate nenumărate combinaţii coloristice

Lucrările de finisare a locuinţei sunt ample şi vă dau multă bătaie de cap. În cazul în care nu v-aţi hotărât cum vă veţi decora pereţii sau pardoseala vă propunem placarea acestora cu mozaic. Plaja elementelor care compun acest sector este foarte variată, fiecare dintre cei interesaţi având ocazia să-şi placheze pereţii după bunul plac.

Mozaicul poate fi folosit pentru a crea o infinitate de combinaţii coloristice, pentru a placa suprafeţe diverse sau pentru decorarea altora.

Tipurile de mozaic diferă în funcţie de materialul din care sunt realizate, clasificându-se în patru categorii: mozaic din piatră naturală, din sticlă, ceramică şi porţelan.

Domeniul de utilizare a mozaicului este variat, putând fi folosit pentru placări exterioare, precum şi interioare. Poate fi utilizat pentru placarea sau decorarea pereţilor şi a pardoselilor în interior sau exterior, în băi sau în toată casa, spaţii de birouri sau spaţii comerciale, pentru piscine sau spaţiile pentru agrement şi nu în ultimul rând pentru lucrări artistice, ne spun specialiştii societăţii "TopMosaic" din Bucureşti.

Dintre cele patru tipuri, societatea "TopMosaic" înregistrează o cerere crescută pentru mozaicul din sticlă, un produs relativ nou, prezent pe piaţă de doar 4-5 ani.

Societatea oferă o gamă foarte variată de culori, iar dimensiunile mozaicului încep de la 1cm x 1 cm şi pot ajunge până la 10 cm x10 cm, pentru forma pătrată. De asemenea, societatea pune la dispoziţia celor interesaţi şi forme mai speciale, cum ar fi cele dreptunghiulare, circulare sau "pebbles".

Mozaicul are o durată de viaţă destul de lungă atât timp cât este întreţinut corespunzător, iar pentru curăţarea lui pot fi folosite soluţii obişnuite, care se găsesc în orice gospodărie.

Cât despre placare, specialiştii societăţii ne sfătuiesc să folosim doar materiale recomandate de specialiştii în placări (adeziv şi chit), iar placarea este de preferat să fie făcută de o echipă cu experienţă în domeniu.

Preţurile practicate de societatea "Top Mosaic" încep de la 15 euro şi pot ajunge până la 400 de euro+TVA/mp, în funcţie de tipul de mozaic ales.

Mozaicul din piatră naturală

Existenţa pietrelor pe pământ este mai veche decât istoria omenirii, iar pietrele reflectă aceste trăsături prin semnificaţiile pe care le au.

Pietrele folosite au o semnificaţie diferită de la om la om... Unele prin culoare, altele prin trăsătură, unele prin misticismul lor, prin strălucire, prin natură, altele prin trăinicia cu care au încântat omul...

De la arhitectură la artă, de la decoraţiuni la bijuterii, de la inginerie la medicină şi astrologie, piatra a avut o semnificaţie specială în vieţile noastre.

Societatea "Pietra Kaikos" din Bucureşti aduce în viaţa dumneavoastră un asemenea material şi vă împărtăşeşte aceeaşi idee despre şarmul şi frumuseţea pietrelor.

Societatea comercializează mai multe modele de mozaic printre care Aegean Pebbles, Natural Cubic, Grand Natural, Cubic, Leste, Zeta, Draco.

Preţul acestor produse variază între 75 şi 150 euro/mp, la care se adaugă TVA.

Modelul "Aegean Pebbles" creşte valoarea aleilor de lângă piscine şi a holurilor. Reprezintă o potrivire deosebită între imaginea naturală şi standardele de înaltă calitate. Cu structura sa specifică este un produs durabil care îşi păs-trează culoarea şi este uşor de aplicat. Este recomandat pentru proiectele dumneavoastră de exterior, cum ar fi aleile din curte şi grădină, pentru a putea obţine o ambianţă deosebită.

Gama "Natural Cubic" conferă adâncime şi luminozitate spaţiului. Cu imaginea sa de "natural" este cea mai bună alegere pentru locuri de prestigiu, precum restaurante, hoteluri sau baruri. Gama poate fi utilizată atât pentru decoraţiunile interioare, cât şi pentru cele exterioare.

Gama "Cubic" reuşeste să surprindă pe oricine, indiferent dacă această gamă a fost folosită în casă, la birou sau la sediul companiei dumneavoastră.

Cu structura sa perfectă, gama "Leste" de la "Pietra Kaikos" este făcută să "îmbrăţişeze" pereţii interiori şi exte-riori într-o armonie unică. Este unul dintre cele mai remarcabile materiale pe care le puteţi utiliza pentru a crea o atmosferă modernă şi de lux.

Gama "Zeta" se caracterizează prin delicateţe, durabilitate şi armonie. Este recomandată pentru utilizare în băi şi bucătării.

Paşii necesari montării "Aegean Pebbles"

Specialiştii societăţii "Pietra Kaikos" din Bucureşti ne-au oferit câteva sfaturi de care trebuie să ţinem cont la placarea pereţilor cu mozaicul din gama "Aegean Pebbles". Astfel, primul pas îl reprezintă curăţarea suportului pe care va fi aplicat mozaicul. Se prepară adezivului pentru piatră - care trebuie să aibă o consistenţă omogenă după care va fi aplicat pe perete. Se lipesc plăcile şi se apasă cu o bucată de lemn, pentru o mai bună lipire, după care se ajustează distanţa dintre pietre. Imediat după lipire, pe pietre va fi aplicată o substanţă protectoare (în trei straturi minim) pentru a permite o curăţare mai uşoară, după care aşteptaţi 24 de ore pentru uscarea adezivului. A doua zi este aplicat mortarul pentru umplerea spaţiilor dintre bucăţile de piatră. Surplusul va fi înlăturat cât mortarul este semi-uscat, după care suprafaţa va fi curăţată cu un burete şi apă curată.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional