Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

MUGUR MAZILU, ŞEMINEE EXPERT: "Şemineul devine un "must have" arhitectural"

Amenajări /

"Şemineul devine un "must have" arhitectural"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cu o istorie îndelungată şi un rol foarte important în încălzirea căminului, şemineul devine un "must have" arhitectural, oferind nobleţe şi stil caselor noastre, spune Mugur Mazilu, reprezentantul companiei Şeminee Expert.

    Societatea comercializează diferite modele de placări din piatră, pentru focarele importate. Clasice, moderne sau în stil rustic - aceste placări asigură aspectul plăcut şi finisat al şemineelor.

    Cu o experienţă de peste zece ani în domeniul şemineelor şi sistemelor de evacuare, SemineeExpert este unic importator al şemineelor Nordpeis - Norvegia, Spartherm - Germania, Element 4 - Olanda, Hajduk - Polonia şi al sistemelor de evacuare Tona - Germania şi Metaloterm ONTOP - Olanda. Atelierul de creaţie Şeminee Expert produce, de mai bine de opt ani, părţi decorative clasice, rustice, moderne şi tip sculptură.

    Domnul Mazilu subliniază: "În urmă cu zece ani, consideram că şemineele şi coşurile de fum profesionale reprezintă produse de nişă, folosite doar ca simple mofturi. Piaţa din România s-a schimbat foarte mult, în ultimii ani, şi aproape toţi arhitecţii şi constructorii importanţi din ţara noastră implementează şemineele şi termoşeminee ca surse alternative de căldură, fiind foarte economice, dar şi puţin poluante.

    De peste 15 ani, aceste obiecte şi surse de căldură alternative au fost introduse şi în România, cu sprijinul marilor producători din domeniu, dar şi cu inspiraţia anumitor oameni frumoşi, ca alternative optime, moderne şi eficiente, a sobelor din teracotă, devenite deja tradiţionale în casele din România".

    Progresul tehnologic îşi spune cuvântul din ce în ce mai mult şi în acest domeniu, opinează Mugur Mazilu, care menţionează că mare parte a şemineelor au devenit surse bio de căldură, puţin poluante, cu randament foarte ridicat şi eficenţă crescută.

    Domnia sa ne-a mai spus, în cadrul unui interviu: "Îmbinând stilul arhitectural francez şi italian cu eficienţa germană şi norvegiană, Şeminee Expert prezintă şi comercializează «pachetul» optim pentru încălzirea casei dumneavoastră, într-un mod plăcut şi eficient.

    În fiecare an, Şeminee Expert participă la expoziţiile importante din domeniul construcţiilor, implementând produse noi, şeminee şi termoşeminee ce se pot numi pe drept cuvânt surse alternative de caldură. Piaţa din acest domeniu fiind în creştere, Şeminee Expert a şcolarizat şi pregătit tehnic distribuitori şi reprezentanţi zonali acoperind aproape toate zonele de interes din domeniul şemineelor şi coşurilor de fum din România şi Republica Moldova".

    Şeminee Expert comercializează o gamă de focare de peste 250 de modele, cu preţuri cuprinse între 500 şi 5000 de euro, în funcţie de dimensiuni, randament, eficientă şi de suprafaţa pe care trebuie să o susţină termic. Coşurile de fum Tona şi Metaloterm Eontop au costuri cuprinse între 65 euro/ml şi 200 euro/ml, în funcţie de diametru, dar şi de configuraţie.

    Tona (coşuri de fum ceramice), Metaloterm (coşuri de fum din inox), Nordpeis (şeminee norvegiene), Element 4 (şeminee olandeze) şi Hajduk (şeminee poloneze), producători germani şi norvegieni, sunt unii dintre cei mai importanţi producători de şeminee şi coşuri de fum din Europa, fiind prezenţi în peste 25 de ţări europene.

    Firma Şeminee Expert montează şi comercializează aceste produse, adaptând părţi decorative personalizate, în funcţie de stilul arhiectural dorit.

    Gama Şeminee Expert include focare din fontă sau oţel, placate cu termota/şamotă, la interior. Aceste materiale de ultimă generaţie rezistă la temperaturi de peste 1100EC, au o suprafaţă netedă ce nu permite pătarea sau schimbarea culorii, iar la temperaturi ridicate are capacitatea de autocurăţare, dar şi de acumulare, potrivit reprezentantului companiei.

    Potrivit acestuia, geamul focarului este, de asemenea, foarte rezistent la temperaturi înalte, iar, datorită temperaturilor foarte ridicate din timpul arderii, rămâne în permanenţă curat.

    Toate focarele Şeminee Expert sunt dotate cu sistemul "ardere curată", ceea ce însemnă că sunt echipate cu sistem de combustie secundară, neefiind poluante.

    Sursa citată ne-a explicat: "Combustia se produce în două faze: în cea dintâi lemnul este ars, iar în cea de-a doua etapă, datorită temperaturilor foarte înalte din interiorul focarului, lemnul se descompune în totalitate, iar gazele rezultate din arderea lemnului sunt aprinse în contact cu aerul cald care provine din partea superioară a focarului, prin fante speciale, fiind transformate, alături de particule, în căldură, generând un spectacol al flăcărilor si ducând la o ardere îndelungată a lemnului.

    Astfel, tehnologia acestor surse de căldură va încălzi căminul într-o manieră optimă şi ecologică, gazele emise rămase sunt reduse considerabil conform cu normele pentru 2014, la evacuare deasupra coşului gazele fiind insesizabile, iar depunerile la interior sunt foarte reduse!"

    Dimensiunile focarelor au fost gândite tocmai pentru ca arderea din interior să poată fi controlată perfect, dar şi pentru un randament de peste 80%, ne-a mai spus domnul Mazilu.

    În fiecare an, Şeminee Expert îşi şcolarizează echipele de montaj şi vânzări, venind în ajutorul clienţilor cu soluţii tehnice de calitate şi cu preţuri rezonabile pentru susţinerea economică şi eficientă a locuinţelor.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional