Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Municipiul Ploieşti: Un nou spital de copii este cel mai important proiect al noului primar

F.A. Investiţii /

Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului

Iulian Bădescu, primarul Ploieştiului

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cel mai important proiect pentru municipalitate este construirea unui nou Spital de Copii, ne-a declarat noul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu. La jumătatea lunii august, se făceau prospecţii în ceea ce priveşte locaţia şi costurile pe care le presupune acest proiect. De asemenea, municipalitatea doreşte să redepună spre finanţare proiectul ce vizează pasajul Mărăşeşti, pentru creşterea accesului şi fluidizarea traficului către zona Industrială Ploieşti Vest şi Platforma Industrială Brazi.

    A fost finalizată, în sfârşit, procedura de evaluare pe etapa I - Bucla Nord - Intersecţie Republicii a proiectului "Creşterea mobilităţii transportului public prin reabilitarea traseului tramvaiului 102" cu lucrări vizând calea de rulare, staţii cu peroane adaptate persoanelor cu dizabilităţi, material rulant, elemente de semnalizare şi automatizare.

    Raportul final era deja depus la jumătatea lunii august la Ministerul Dezvoltării, urmând să fie finalizată evaluarea pe celelalte trei etape: Traseul 102 etapa II: intersecţie Republicii - Bucla Vest, Traseul 101 etapa I: Nord - BCR, Traseul 101 etapa II: BCR - Gara de Sud.

    Totodată, s-a propus trecerea proiectului "Reabilitarea /modernizarea Hipodromului din Ploieşti - centru hipic şi de agrement" în lista proiectelor prioritare din Planul Integrat de Dezvoltare, proiect finanţabil prin POR, axa prioritară 1 - Poli de Creştere.

    Primarul Ploieştiului, domnul Iulian Bădescu ne-a spus că intenţionează să construiască parcări subterane în zonele aglomerate din oraş, prin Parteneriat Public-Privat.

    Dealtfel, atragerea investiţiilor străine private în municipiul Ploieşti este foarte importantă pentru buna dezvoltare a oraşului şi pentru crearea de noi locuri de muncă pentru ploieşteni, apreciază domnul Bădescu. Parteneriatul Public Privat, precum şi facilităţile fiscale pe care municipalitatea le poate acorda sunt discutate cu agenţii economici şi cu reprezentanţii camerei de comerţ.

    Proiecte în derulare

    Mai multe proiecte de investiţii erau în derulare în Ploieşti, la jumătatea lunii august:

    - Reabilitarea/modernizarea şi echipare specifică a Centrului de primire în regim de urgenţă "Cireşarii Ploieşti". Proiectul este finanţat din fonduri europene şi cuprinde mărirea capacităţii de primire de la 20 la 50 de copii, reabilitarea corpului existent şi extinderea cu o clădire nouă. Contractul de lucrări a fost semnat în luna mai cu "Proconstruct" SRL, pentru valoarea de 3, 55 milioane lei. Termenul de execuţie este de 7 luni.

    - Schimbarea destinaţiei din cazarmă în cămin de bătrâni prin recom­partimentare interioară. Căminul de bătrâni va fi construit în locaţia de pe str. Cosminele nr.11A, pavilion B3. Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.

    Lucrările de reabilitare şi modernizare a fostei cazărmi constau în reamenajarea clădirii astfel încât să fie create locuri în mod permanent pentru un număr de 24 de utilizatori prin amenajarea a 12 camere cu câte două paturi şi băi individuale, spaţii de odihnă, recreere, spaţii tehnice şi cabinete medicale, realizarea de alei, grădini şi spaţii destinate relaxării în aer liber.

    Valoarea totală a contractului de finanţare este de 3,62 milioane lei. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, până în ianuarie 2013.

    - Primăria Municipiului Ploieşti are două proiecte de reabilitare şi modernizare drumuri, finanţate de PNDI:

    - Reabilitare strada Ghe. Gr. Cantacuzino, tronsonul Şoseaua Vestului - limita municipiului Ploieşti - partea carosabilă;

    - Reabilitare strada Ştrandului, tronsonul ieşire pasaj Bucov - limita municipiului Ploieşti - partea carosabilă.

    Executantul acestor lucrări este SC "Romstrade" SRL.

    - La jumătatea lunii august la Ploieşti erau în curs de realizare lucrări de modernizare şi reabilitare străzi, inclusiv canalizare şi racorduri canalizare, în cartierul Bereasca.

    În cartierul Bereasca Nord se efectuează lucrări de extindere a reţelei de canalizare, aproximativ 22.000 ml, 1.350 de racorduri de canalizare şi modernizarea sistemelor rutiere pe 33 de străzi.

    În cartierul Bereasca Sud se vor finaliza lucrările de refacere a sistemelor rutiere pe 26 de străzi.

    În Ploieşti sunt în curs de execuţie lucrări de reabilitare termică pentru 46 de blocuri din oraş. În acest fel aproximativ 3.141 de apartamente vor fi reabilitate gratuit de municipalitate. Costurile sunt prevăzute în bugetul local şi se ridică la 224.509 lei. "Ne dorim să continuăm programul de reabilitare termică a blocurilor din municipiu. Pentru acest lucru încercăm să găsim soluţii de finanţare europeană sau credite bancare", ne-a declarat primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional