Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Mureş: Aproape 111 milioane de euro vor fi investiţi până în 2015 în infrastructura de apă şi apă uzată

F.A. Investiţii /

Mureş: Aproape 111 milioane de euro vor fi investiţi până în 2015 în infrastructura de apă şi apă uzată
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cel mai mare proiect de investiţii aflat în derulare în judeţul Mureş vizează extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată, ne-a transmis Ciprian Dobre, preşedintele CJ Mureş.

    Compania Aquaserv SA Târgu-Mureş implementează, în perioada 2011-2015, acest proiect în valoare totală de aproape 111 milioane euro, din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Vor fi realizate investiţii în extinderea sistemelor de apă şi canalizare, reabilitarea celor existente, modernizarea unor uzine de apă, construirea uneia noi, construirea unei staţii de epurare noi şi reabilitarea unei staţii de epurare existente.

    Investiţia pentru municipiul Târgu-Mureş se ridică la 23,2 milioane euro, bani utilizaţi pentru reabilitarea liniei de nămol de la Staţia de Epurare şi pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă/canal de pe 84 de străzi.

    Contracte în cadrul proiectului

    - Contractul de servicii ,,Asistenţă tehnică pentru pregătirea docu­mentaţiilor de atribuire pentru contractele de lucrări, publicitate şi supervizarea lucrărilor" a fost semnat în august 2011 cu firma Aecom Ingenieria SRL, în calitate de lider al Asociaţiei Aecom Ingenieria SRL - Safege SA Nanterre France - Tractebel Engineering SA.

    - Contractul de lucrări "Reabilitare şi extindere fază terţiară pentru Staţia de Epurare Reghin" a fost semnat la 28 martie 2012 cu firma Passavant Roediger GmbH din Germania.

    - Contractul prin care Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare - BERD a acordat Companiei Aquaserv SA un credit în valoare de 11,4 milioane euro a fost semnat pe 18 aprilie 2012. Creditul acoperă cofinan­ţarea de 10,32%, care revine operatorului regional Aquaserv, din valoarea totală a proiectului.

    - Contractul de lucrări "Reabilitarea Staţiei de Epurare - linia nămolului Târgu-Mureş" a fost semnat pe 19 aprilie 2012, cu firma Asocierea Sociedad Anonima de Obras y Servicios Copasa - AIN Active SL - SC Lasprom.

    - Contractul de lucrări "Reabilitarea Staţiei de Epurare Târnăveni" a fost semnat la 20 iunie 2012 cu Asocierea SC Edas Exim SRL - SC Tehnic Trust SA.

    Contracte în curs de atribuire

    - Anunţul pentru licitarea lucrărilor de reabilitare a staţiilor de tratare a apei din Luduş şi Iernut a fost publicat pe SEAP la 16 mai. Ofertele s-au deschis la finele lunii iunie, iar la jumătatea lunii august erau în procedură de evaluare.

    - Licitaţia pentru reabilitarea staţiilor de tratare a apei din Sighişoara şi Cristuru Secuiesc a avut ca dată limită de predare a ofertelor 6 august.

    - Licitaţia pentru reabilitarea staţiei de tratare apă din Târnăveni a avut ca dată limită de predare a ofertelor: 20 august.

    Documentaţiile necesare demararii procedurilor de licitaţie pentru următoarele contracte de lucrări sunt în lucru în diferite stadii de pregătire, urmând ca licitaţiile să fie lansate pe parcursul acestui an:

    - Reabilitarea conductei de aduc­ţiune, staţii de pompare şi rezervoare apă potabilă Voiniceni - Sărmaşu;

    - Reabilitarea/extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă şi a sistemului de canalizare Târgu-Mureş, staţii de pompare apă potabilă, staţii de pompare ape uzate şi conducte de refulare, sistem SCADA.

    - Reabilitarea conductelor de aducţiune, extinderea reţelelor de apă potabilă şi canalizare, staţie de pompare apă potabilă, staţii de pompare apă uzată şi conducte de refulare în Sighişoara/Cristuru Secuiesc.

    - Construcţie conductă de aducţiune, staţii de pompare apă potabilă, rezervor apă potabilă Band - Pănet.

    - Extinderea reţelei de canalizare, staţii de pompare ape uzate şi conducte de refulare din Reghin.

    - Conductă de aducţiune Valea Nirajului.

    - Extinderea reţelei de canalizare, staţii de pompare apă uzată şi conducte de refulare din Târnăveni.

    - Reabilitarea/extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă şi a sistemelor de canalizare, staţii de pompare apă potabilă, staţii de pompare ape uzate şi conducte de refulare din Luduş/Iernut

    - Captare şi staţie de tratare a apei la Miercurea Niraj.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional