Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

MureşModernizarea aeroportului Transilvania - proiect prioritar pentru CJ Mureş

F.A. Investiţii /

Modernizarea aeroportului Transilvania - proiect prioritar pentru CJ Mureş
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Nu mai puţin de 96 de proiecte figurează în portofoliul de proiecte al Consiliului Judeţean Mureş, potrivit domnului Ciprian Dobre, preşedintele recent ales al CJ Mureş.

    În cea mai mare parte, proiectele sunt la nivel de propunere, dar câteva sunt într-un stadiu mai avansat. Astfel, pentru construirea parcului industrial Mureş II (pe 30 de hectare) a fost realizat Planul Urbanistic Zonal. În stadiul existenţei unei soluţii avizate (PT) se află proiectul privind îmbunătăţirea infrastructurii de utilităţi publice la Parcul Industrial Mureş - alimentare cu energie electrică (staţie de transformare 110/20KV, 2X25 MW, reţea de alimentare LES, punct de conexiune (PC) la reţea parc, reţele interioare şi puncte de alimentare (PA) extindere reţea de iluminat public.

    La Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Autoritatea de management POST a fost depus proiectul pentru extinderea pistei de decolare - aterizare şi platformă de operare pentru aeronave, inclusiv instalaţii aferente şi modernizarea instalaţiilor de balizaj pentru apropiere de precizie corespunzătoare cat. OACI la Aeroportul Transilvania Târgu Mureş. Proiectul are o valoare de 167 milioane lei.

    De asemenea, sunt finalizate studiile de fezabilitate pentru proiectele de realizare a zonei cargo şi a platformei multimodale la Aeroportul Transilvania, pentru extinderea capacităţii aerogării non- Schengen, precum şi pentru crearea unui sistem integrat de securitate la acelaşi aeroport. Pentru proiectul de balizaj cale de rulare şi platformă Alfa iluminat la aeroportul Transilvania este finalizat proiectul tehnic.

    A fost validată de ANRMAP, documentaţia de atribuire pentru montarea de instalaţii şi panouri solare la centrele rezidenţiale din structura DGASPC Mureş.

    Proiecte în derulare

    Până în 2015 se derulează proiectul de reabilitare şi modernizare a sistemului rutier pe drumul judeţean DJ 135 Măgherani Sărăţeni. Acest drum judeţean face legătura între localităţile Târgu Mureş şi Miercurea Nirajului, fiind o axă de transport local, care poate asigura legătura cu traseul autostrăzii Transilvania, precum şi îmbunătăţirea fluxurilor rutiere către zona turistică Sovata-Praid. Investiţia include şi reabilitarea a două poduri şi 90 de podeţe, precum şi 56 de intrări în drumurile laterale. Proiectul va asigura şi consolidări ale structurii drumului, cu ziduri de sprijin şi drenuri sub şanţuri, în lungime cumulată de circa 6 km.

    Valoarea totală a acestui proiect de investiţii este de 56,58 milioane lei.

    Data limită pentru depunere ofertelor în cadrul licitaţiei organizate pentru atribuirea lucrărilor a fost 19 iulie.

    La jumătatea lunii august erau în plină desfăşurare lucrările de reabilitare a ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, atât în clădirea de pe B-dul 1 Decembrie 1918, cât şi la cea situată pe str. Gheorghe Marinescu.

    Sunt executate lucrări de amenajări interioare, refaceri pardoseli, tencuieli, recompartimentări. Reabilitarea vizează recompartimentarea spaţiilor, reabilitarea instalaţiilor sanitare, termice, electrice şi de ventilaţie, realizare de zugrăveli, vopsitorii, refacere pardoseli, precum şi montarea de panouri solare. Lucrările sunt realizate de "Las Prom" SRL din Târgu- Mureş pe o perioadă de zece luni.

    Lucrările de moder­nizare mai prevăd şi realizarea unui lift pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la etajele superioare de la Poli II.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional