Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Neamţ: Aproape jumătate din bugetul de investiţii este pentru drumuri

F.A. Investiţii /

 Neamţ: Aproape jumătate din bugetul de investiţii este pentru drumuri
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Două proiecte majore, care au termene de finalizare în 2013 - 2014, sunt în derulare în acest an în judeţul Neamţ.

    Cel mai mare este cel privind protecţia mediului, şi anume "Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Neamţ". Valoarea totală a acestui proiect este de 142,83 milioane lei, având finanţare asigurată din fonduri europene nerambursabile 80%, de la bugetul de stat 18%, iar bugetul local contribuie cu 2%. Proiectul a demarat în februarie anul trecut şi are termen de realizare prevăzut pentru octombrie 2014.

    Altă lucrare importantă este de infrastructură rutieră şi vizează "Reabilitarea şi modernizarea DJ 208G, km 30+238-56+998 Hanul Ancuţei Girov". Valoarea totală a lucrărilor este de 30,12 milioane lei, având finanţare din fonduri europene nerambursabile de 78% şi de la bugetul local 22%. Perioada de realizare este decembrie 2011- aprilie 2013.

    Bugetul de investiţii al Consiliului Judeţean Neamţ pe anul 2012 este de 18,07 milioane lei, fiind mai puţin de jumătate decât cel de anul trecut care a fost de 37,9 milioane lei.

    Aproape jumătate din bugetul de investiţii din acest an al judeţului Neamţ va fi folosit pentru investiţii în infrastructura rutieră (8,46 milioane lei), mai precis pentru documentaţii tehnico- economice, lucrări de modernizare/consolidare şi reparaţii capitale drumuri şi poduri judeţene.

    O treime din bugetul de investiţii pe 2012 va fi folosit pentru sănătate (6,1 milioane lei). Principalele lucrări sunt cele pentru amenajarea blocului operator etaj II în Centrul Medical SC Nefromed Dialysis Centers SRL şi construire pasarelă de legătură cu Spitalul judeţean de Urgenţă Neamţ.

    Vor fi făcute lucrări de modernizare/ consolidare a construcţiilor existente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ. De asemenea, va fi reabilitat, modernizat şi echipat Amulatoriul integrat - corp A al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, precum şi refacerea şarpantei la Spitalul de Psihiatrie Roman.

    Circa 850 mii lei au fost alocaţi pentru reparaţii, consolidare şi recompartimentare garaj - Consiliul Judeţean, achiziţii bunuri imobile staţiunea Bălţăteşti.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional