Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Neamţ Se realizează lucrări de amenajare pe râul Bistriţa

F.A. Investiţii /

Se realizează lucrări de amenajare pe râul Bistriţa
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Administraţia Bazinală de Apă Siret

    Investiţiile derulate de Admi­nistraţia Bazinală de Apă Siret vizează stăvilirea furiei râurilor Bistriţa, Cracău, Putna şi a pârâului Voitinel cu afluenţii săi.

    Râul Bistriţa nu va mai devasta zona Borca-Poiana Teiului

    Cel mai mare proiect îşi propune reducerea gradului de risc la inundaţii pe râul Bistriţa, sector Borca-Poiana Teiului, judeţul Neamţ. Lucrările vor presupune costuri evaluate la suma de 13,4 milioane euro fără TVA. Necesi­tatea investiţiei a apărut ca urmare a depăşirii cotelor de inundaţie în mod frecvent pe râul Bistriţa pe sectorul Borca-Poiana Teiului, ne-a precizat domnul dr. ing. Emil Vamanu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Siret.

    Obiectivele investiţei sunt: realizarea de diguri de apărare pe o lungime de 6,41 km în satele Galu, Săvineşti, Soci şi Dreptu şi a unui zid de sprijin pe o lungime de 4,5 km în satele Frumosu şi Vadu Rău. Totodată în satul Pârâului Fagului se va realiza un semidig pe o lungime de 0,498 km şi îndiguirea şi consolidarea taluzelor cu pereu din zidărie de piatră pe 1,234 km. În satul Buşmei se va construi un semidig şi un parapet în lungime de 0,907 km. Satul Stejaru va beneficia de un zid de sprijin în lungime de 0,744 km şi un semidig cu parapet în lungime de 0,71 km.

    În anul 2010 s-a derulat procedura de achiziţie publică pentru execuţia lucrărilor.

    Contractul de lucrări a fost semnat în decembrie 2010 cu societatea Lescaci Com.

    Lucrările au debutat în 2011 pe tronsonul din zona localităţii Dreptu, în lungime de 1,32 km. Pe acest segment s-au înregistrat cele mai mari pierderi în urma viiturilor.

    La începutul lunii februarie 2013 studiul de fezabilitate era în curs de reactualizare şi urma să se elaboreze aplicaţia de finanţare în vederea obţinerii de fonduri prin Progra­mul Operaţional Sectorial Mediu.

    Perioada de implementare a investiţiei este de 16 luni.

    Proiectul de amenajare a albiei Cracăului se află în curs de evaluare

    Pe albia râului Cracău la Bodeşti, judeţul Neamţ, se plănuieşte realizarea de diguri de protecţie pe lungimea de 4,435 km. De asemenea se vor construi ziduri de sprijin din beton ciclopian pe lungimea de 500 ml şi se vor executa lucrări de recalibrare a albiei pe lungimea de 4,35 km. Implementarea proiectului se va desfăşura pe o perioadă de 40 de luni, potrivit domnului dr. ing. Emil Vamanu, director al Administraţiei Bazinale de Apă Siret.

    Proiectul se ridică la suma estimativă de 4,5 milioane euro fără TVA. Studiul de fezabilitate aferent investiţiei a fost elaborat şi aprobat. Totodată este în curs de evaluare aplicaţia de finanţare în vederea obţinerii de fonduri prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa 5.

    Se caută surse de finanţare pentru amenajarea râului Putna

    Proiectul de amenajare a râului Putna pe zona comunei Ţifeşti, judeţul Vrancea, va presupune lucrări de îndiguire pe o lungime de 12 km şi de reprofilare albie pe o lungime de 8,6 km. Implementarea investiţiei va dura 24 de luni.

    Studiul de fezabilitate este elaborat şi aprobat. Urmează să se identifice surse de finanţare pentru realizarea investiţiei.

    Lucrări de reprofilare pe albia pârâului Voitinel

    Lucrări de amenajare se vor realiza şi pe albia pârâului Voitinel şi a afluenţilor săi. Se vor executa lucrări de reprofilare albie pe lungimea de 3,15 km, consolidare a malurilor pe lungimea de 2,86 km. De asemenea se vor realiza 20 de praguri de fund şi 10 podeţe/punţi. Costurile proiectului au fost evaluate la suma de 3,8 milioane euro fără TVA.

    Potrivit graficului a fost stabilită o perioadă de implementare de 16 luni.

    Studiul de fezabilitate al proiectului este elaborat şi aprobat, iar aplicaţia de finanţare în vederea obţinerii fondurilor prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu se află în curs de evaluare.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional