Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

NEPI a achiziţionat Shopping City Sibiu de la Argo Group, într-o tranzacţie de 100 milioane de euro

Andrei Stan Piaţa Imobiliară /

Grupul de companii de real estate NEPI a achiziţionat parcul de retail Shopping City Sibiu de la Argo Group, într-o tranzacţie de 100 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Prima fază a Shopping City Sibiu a fost deschisă în noiembrie 2006, ulterior proiectul devenind unul dintre cele mai mari parcuri de retail din ţara noastră. Parcul are ca principali chiriaşi hipermarketurile Carrefour şi Auchan, şi include de asemenea numeroase branduri internationale de retail, precum Adidas, Altex, Benvenuti, H&M, KFC, Jysk, Lems, Leroy Merlin, Mobexpert, Nobila Casa şi Rovere Mobili, se arată într-un comunicat al JLL România.

"Managementul intens şi preocuparea continuă a echipei noastre pentru mixul de chiriaşi au făcut din Shopping City Sibiu principala destinaţie de cumpărături din regiunea Sibiului. Cea mai recentă şi ultima iniţiativă înainte de a vinde proiectul a fost aducerea primului cinematograf multiplex în Sibiu. Vrem să apreciem eforturile întregii echipe care ne-a ajutat să aducem valoare adăugată proiectului şi de asemenea în realizarea procesului de vânzare. ARGO Group continuă să-şi restructureze portofoliul pe care îl deţine în România cu scopul de a optimiza investiţiile realizate în piaţa comercială din Europa Centrală şi de Est", a declarat Dennis Selinas, CEO ARGO Group.

La rândul său, Andrei Văcaru, associate director în cadrul Capital Markets JLL România, a afirmat: "Aceasta este cea mai mare tranzacţie cu o singură proprietate din afara Bucureştiului de după criza economică. Investitorii au devenit din nou interesaţi de piaţa imobiliară din afara Bucureştiului, după o lungă perioadă de timp în care Capitala a fost principal lor ţintă. Dimensiunea şi fundamentele proprietăţii au atras nu doar cumpărătorul, dar şi alţi investitori în Sibiu".

Pe zona de retail, NEPI are pe piaţa locală proiectele Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center, Vulcan Value Centre în Capitală, precum şi alte proiecte în ţară: City Park în Constanţa, Shopping City Deva, Brăila Mall, Vulcan Value Centre, Shopping City Galaţi, Piteşti Retail Park, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu Jiu, Shopping City Timişoara, Severin Shopping Center, Aurora Shopping Mall din Buzău.

Proiectele de birouri ale companiei, segmentul secundar în portofoliul NEPI, sunt Floreasca Business Park, City Business Centre, The Lakeview şi The Office - cu cele două faze de dezvoltare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional