Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Noi apartamente de vacanţă în execuţie pe Valea Prahovei

F.A. Investiţii /

Imobil de locuinţe lângă pârtia Kalinderu din Buşteni

Imobil de locuinţe lângă pârtia Kalinderu din Buşteni

Primăvara a venit cu proiecte noi de cartiere rezidenţiale pe Valea Prahovei. Cum vara a sosit, apetitul pentru achiziţia de locuinţe de vacanţă a crescut, iar investitorii se grăbesc să întâmpine cererea cu oferte noi. Toate proiectele sunt scoase la vânzare încă din faza de proiect, iar majoritatea complexurilor pe care le vom prezenta erau programate pentru demararea execuţiei în perioada mai-iunie 2007.

Apartamente noi lângă Castelul Peleş

Un proiect promovat de agenţia "Mervani" din Sinaia se numeşte "Habitat" şi este situat în Sinaia, în zona Castelului Peleş. Complexul este format dintr-un imobil pe demisol, parter, trei etaje şi mansardă. Blocul este compus din zece garsoniere, zece apartamente cu două camere şi cinci apartamente cu trei camere. Investitor este o persoană fizică.

Construcţia a început în luna aprilie, iar termenul de execuţie este de 12 luni. Suprafeţele locuinţelor variază între 29 şi 86 mp. Preţurile de vânzare se situează între 48.000 şi 120.000 de euro. Un sfert din locuinţe au fost deja vândute.

Apartamentele vor avea finisaje moderne (gresie, faianţă, parchet, tâmplărie termoizolantă şi centrală proprie pe gaz). Imobilul dispune de parcare şi lift. Există nouă dependinţe care pot fi achiziţionate separat, la preţuri cuprinse între 500 şi 1.500 de euro. Într-un corp separat sunt şase garaje, care costă fiecare 7.000 de euro.

14 locuinţe lângă pârtia Kalinderu

Tot în acest an, a fost demarată şi construirea unui imobil de locuinţe lângă pârtia Kalinderu din Buşteni. Potrivit datelor furnizate de "Mervani", clădirea este dispusă pe demisol, parter, etaj şi mansardă. Vor fi amenajate, în total, 14 unităţi locative, din care cinci sunt garsoniere, alte cinci - apartamente cu două camere, două apartamente cu trei camere tip duplex şi încă un duplex cu patru camere.

Suprafeţele locuinţelor sunt între 27 şi 103 mp. Preţurile de vânzare sunt de 49.400 şi 194.900 de euro. Investitor este tot o persoană fizică, iar un sfert din apartamente fuseseră rezervate la finele lunii mai.

Fiecare apartament se vinde complet finisat şi dotat, are centrală proprie şi dispune de boxă situată la demisol. Termenul de finalizare este 30 iunie 2008.

Bloc în zona Trei Brazi

O clădire cu apartamente de vacanţă era, la finele lunii mai, în curs de execuţie în zona Trei Brazi din Predeal. Regimul de înălţime este demisol, parter, trei etaje şi mansardă. Vor fi amenajate, în total, cinci apartamente cu două camere, fiecare având o suprafaţă de 57 mp. La mansardă, imobilul cuprinde două apartamente cu trei camere şi două garsoniere.

Preţul de vânzare este de 70.000 de euro pentru fiecare apartament. Termenul de execuţie este de 12 luni.

Construcţia va fi făcută pe cadre de beton, cărămidă termoizolantă şi izolaţii termice aplicate pe faţada clădirii.

Imobilul va dispune de centrală termică de bloc şi repartitoare pentru fiecare apartament. Pentru valorificarea panoramei zonei, clădirea în sine va fi vitrată, însă nu va fi prevăzută cu balcoane. Constructorul va lucra cu trei feluri de finisaje, diferenţa fiind modelul, nu şi preţul final.

Duplexuri cu vedere la Masivul Bucegi

Agenţia "Mervani" mai promovează un complex de vile de vacanţă din zona Piatra Arsă. Ansamblul este compus din cinci duplexuri, cu vedere spre Masivul Bucegi. Casele se vând complet finisate şi sunt de două tipuri. Unul din modele costă aproape 160.000 de euro şi are parter (vestibul, cameră de zi, chicinetă, grup sanitar şi o terasă) şi etaj (două dormitoare, fiecare cu balcon, şi o baie. Te-renul aferent măsoară 134 mp.

Celălalt model este structurat similar, dar are, în plus o terasă şi teren de 108 mp. Preţul de vânzare este de 166.000 de euro.

Patru bloculeţe în Piatra Arsă

Compania imobiliară "Mervani" din Sinaia promovează, în exclusivitate, un ansamblu rezidenţial format din patru bloculeţe, situat în Piatra Arsă - Buşteni. Investitorul este o persoană fizică. Complexul beneficiază de arhitectură specific montană. Proiectant general este SC "Arhimont" SRL Sinaia, iar antreprenor general este SC "Marami Construct" SRL Sinaia.

Imobilele au un regim de înălţime parter, două etaje şi mansardă şi cuprind, fiecare, şapte apartamente. Astfel, vor fi amenajate apartamente cu două camere şi unul cu trei camere. Preţurile de vânzare încep de la 50.000 de euro.

Din totalul de 28 de apartamente, patru sunt garsoniere, 20 sunt cu două camere şi restul sunt apartamente cu trei camere de tip penthouse. Suprafeţele locuinţelor variază între 46 şi 97 mp. Suprafaţa construită totală este de 1.600 mp, iar aria terenului este de 1.200 mp.

Primul bloculeţ va fi predat în decembrie 2007, iar următoarele termene de execuţie sunt mai 2008 şi decembrie 2008 (ultimele două clădiri). Construcţia a început în luna mai a acestui an.

Sistemul constructiv este cel clasic, cu diafragme şi cadre din beton armat şi zidărie din cărămidă. Izolarea termică este realizată cu placări cu polistiren de 5 cm grosime. Tâmplăria este termoizolantă. Încălzirea este asigurată cu centrale termice individuale pe gaz.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional