Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

"Nokia" a închiriat peste 27.000 mp în cadrul Bega Business Park

Andrei Stan Piaţa Imobiliară /

"Nokia" a închiriat peste 27.000 mp în cadrul Bega Business Park

"Nokia" şi-a continuat procesul de relocare şi extindere a spaţiilor de birouri închiriate în ţara noastră, ajungând în acest moment la o suprafaţă totală de peste 27.000 metri pătraţi (mp) închiriată în cadrul Bega Business Park. Compania devine, astfel, cel mai mare ocupant de spaţii de birouri din afara Bucureştiului, potrivit unui comunicat de presă al companiei de consultanţă imobiliară "Activ Property Services", intermediarul procesului de extindere.

"Nokia" a demarat în 2015 procesul de relocare a birourilor din Timişoara într-o singură locaţie, în cadrul parcului de afaceri Bega Business Park dezvoltat de "Bega Grup". Procesul de relocare şi extindere s-a desfăşurat în mai multe etape, de-a lungul anilor 2015-2017.

Compania finlandeză ocupă integral prima clădire a parcului de 15.700 mp, în curs de extindere cu încă 1.420 mp, şi a preînchiriat 10.230 mp în a doua clădire a parcului care urmează să fie livrată în 2018.

Potrivit comunicatului, Bega Business Park este unul dintre principalele proiecte de birouri aflate în derulare în Timişoara, urmând să includă o suprafaţă închiriabilă totală de 73.000 mp la finalizare. Prima clădire a parcului de 15.700 mp a fost livrată în 2015 prin convertirea unei foste hale în spaţii de birouri de clasa A. În prezent este în construcţie a doua clădire a parcului, având şapte etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 14.000 mp, cu termen de finalizare prima parte a anului viitor. Parcul este prevăzut să includă alte trei clădiri similare celei aflate în construcţie.

Compania de consultanţă imobiliară precizează că piaţa de birouri din Timişoara a înregistrat o activitate record în ultimul an, cu tranzacţii majore de închiriere însumând peste 45.000 mp.

Cererea vine în special din partea companiilor de IT&C, care continuă să se extindă şi să-şi consolideze birourile în spaţii moderne.

Cu un stoc existent având o suprafaţă închiriabilă de 185.000 mp, Timişoara este a treia piaţă de birouri ca mărime din ţara noastră, după Bucureşti şi Cluj-Napoca, potrivit sursei citate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional