Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Olt: Investiţii de protecţie împotriva inundaţiilor în trei judeţe

F.A. Investiţii /

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Proiecte de apărare împotriva inundaţiilor în trei judeţe - Olt, Vâlcea, Covasna - sunt derulate de Administraţia Bazinală de Apă Olt.

    Licitaţia pentru lucrările de pe Casin este aproape finalizată

    În judeţul Covasna se vor realiza lucrări de regularizare a pârâului Caşin pe sectorul Târgu Secuiesc - Valea Seacă. Astfel, se va lucra la regularizarea albiei pe o lungime de 16,08 km. Totodată se va construi un zid din beton cu o lungime de 0,249 km, iar malul va fi consolidat pe o lungime de 11,83 km, ne-a precizat domnul inginer Lucian Chera din cadrul Unităţii de Implementare a Proiectelor a Administraţiei Bazinale de Apă Olt.

    În cadrul proiectului a fost lansată licitaţia pentru lucrări, ofertele fiind în faza de evaluare pentru desemnarea ofertantului caştigător la finele lunii ianuarie.

    Proiectul de regularizare a pârâului Bistriţa a fost depus spre finanţare

    Investiţii de apărare împotriva inundaţiilor vor fi implementate şi în judeţul Vâlcea. Lucrările vor viza regularizarea pârâului Bistriţa pe sectorul Costeşti-Băbeni. Potrivit evaluărilor realizate costurile se vor ridica la suma de 18,1 milioane euro fără TVA. Albia râului va fi amenajată pe o lungime de 18,6 km. De asemenea malul va fi protejat cu gabioane pe o lungime de 10 km, se vor realiza căderi de beton şi praguri de fund.

    La finele lunii ianuarie cererea de finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Mediu fusese depusă, proiectul aflându-se în perioada de evaluare.

    Urmează să fie semnat contractul de finanţare pentru lucrările de pe râul Olteţ

    Un proiect de dimensiuni mai mici faţă de cele două menţionate anterior va fi implementat şi în judeţul Olt. Lucrările vor avea în vedere regularizarea râului Olteţ investiţia fiind estimată la suma de 4,3 milioane euro fără TVA. Se vor construi diguri pe o lungime de 4,2 km, se va înălţa un parapet cu lungimea de 540 m şi traverse pe o lungime de 640 m.

    Cererea de finanţare prin Programul Operaţional Regional a acestui proiect a fost aprobată. La finele lunii ianuarie urma să fie semnat contractul de finanţare şi să demareze organizarea licitaţiei pentru atribuirea lucrărilor.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional