Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Omul de afaceri Gruia Stoica reia lucrările de modernizare la Hotelul Ciucaş din Poiana Braşov

OVIDIU VRÂNCEANU Piaţa Imobiliară /

Omul de afaceri Gruia Stoica, care controleaza prin intermediul Grampet compania Poiana Ciucaş SA, pare interesat de reluarea construcţiilor la Hotelul Ciucaş din Poiana Braşov. Primăria municipiului Braşov a eliberat un certificat de urbanism în vederea reluării lucrărilor de modernizare ale hotelului amintit, acesta nemaifiind funcţional din 2005.

În 2007, Gruia Stoica îşi anunţa intenţia de a ridica gradul de confort al hotelului de la trei la cinci stele în urma unor investiţii de 20 de milioane de euro. După apariţia crizei, însă, lucrările de modernizare au fost abandonate. Potrivit planurilor iniţiale, hotelul ar urma să se transforme într-un complex turistic multifuncţional cu capacitate de 250 de camere. Hotelul va dispune în acelaşi timp de restaurante, şase săli de conferinţă cu o capacitate de 500 de locuri, precum şi de o zonă de agrement care va include sală de cinema, piscină, Spa sau bowling.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi condamnarea definitivă a omului de afaceri Gruia Stoica la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru cumpărare de influenţă, avocatul Doru Boştină primind o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. Pedepsele celor doi au fost reduse, în contextul în care în primă instanţă Gruia Stoica fusese condamnat la patru ani de închisoare cu executare, iar Doru Boştină, la trei ani cu executare.

Potrivit deciziei instanţei, "pe parcursul termenelor de supraveghere, condamnaţii vor presta muncă neremunerată în folosul comunităţii, 60 de zile Boştină Doru Cătălin şi 90 de zile Stoica Gruia".

Gruia Stoica va putea presta muncă în folosul comunităţii la Direcţia de Asistenţă Educaţională sau la Societatea Medicală "Sfânta Cuvioasă Paraschiva", iar Doru Boştină la Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Asistenţă Integrată în Adicţii "Obregia".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional