Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Orasele mici devin principalele optiuni de expansiune in retail

I.D. Perspective /

Simina Istrate, associate director in cadrul departamentului de Retail al Colliers International Romania

Simina Istrate, associate director in cadrul departamentului de Retail al Colliers International Romania

Orasele mici au intrat in vizorul dezvoltatorilor. Pentru retailerii potriviti competitia redusa ar putea genera vanzarii sustenabile in orasele cu o populatie mai mica de 100.000 de locuitori, precizeaza un raport de piata realizat de Colliers International.

Simina Istrate, Associate Director in cadrul departamentului de Retail al Colliers International Romania, precizeaza:

"In cazul centrelor comerciale viitoare, este recomandat ca mixul de chiriasi sa fie adaptat la specificul zonei de atractie. Ancora de food ramane esentiala, dar hipermarketul nu mai este un diferentiator pentru proiectele de retail. De aceea, proiectele care vor fi lansate de acum inainte pe piata vor trebui sa aiba un diferentiator clar. Formatele care s-au dezvoltat pana acum nu mai sunt suficiente. Consumatorul vrea atmosfera placuta, activitati noi pe care sa le poata desfasura in centrul comercial, branduri noi si cat mai multe concepte inedite pentru piata locala."

In ceea ce priveste suprafetele pe care retailerii le inchiriaza, observam o tendinta a ancorelor de a creste suprafata magazinelor care sa le permita imbunatatirea cifrei de afaceri si atractivitatea magazinului in randul consumatorului final. Acest fapt nu inseamna neaparat scaderea numarului de magazine intr-un centru comercial intrucat se compenseaza cu strategia unor retaileri de dimensiuni medii care in perioada de criza si-au mai redus suprafetele de vanzare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional