Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

P3 inaugurează un nou parc logistic în Cehia

Alexandru Costea Piaţa Imobiliară /

P3 inaugurează un nou parc logistic în Cehia

Dezvoltatorul şi managerul de proprietăţi europene de logistică P3 anunţă începerea lucrărilor la primul depozit în P3 Prague D11, un nou parc logistic situat în apropiere de Praga, Cehia, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Spaţiul logistic, cu o suprafaţă totală de 20.000 m2, va fi construit ca urmare a contractului semnat cu Exiteria, unul dintre retailerii online de top în industria mobilei în Cehia. Compania va ocupa 10.787 m2 din noul spaţiu, restul de 9,213 m2 urmând să fie dezvoltat speculativ.

Exiteria este prezentă în Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria, unde deţine magazinele online MABYT şi MT-nabytek. În Cehia, îşi desfăşoară activitatea în oraşul Brno, într-un spaţiu de peste 11.000 m2, la care se adaugă acum Praga, ceea ce îi va permite să proceseze comenzile mult mai repede şi mai eficient. Exiteria va folosi spaţiul din P3 Prague D11 pentru a furniza mobilă în toată regiunea Bohemiei.

Exiteria ocupă temporar un spaţiu de 4.500 m2 în parcul P3 Horní Poèernice, dar se va reloca în P3 Prague D11 atunci când clădirea va fi finalizată, în mai 2016. Noua clădire va fi construită conform cerinţelor specifice ale Exiteria, inclusiv cele legate de echipamentul special de încărcare, adaptat pentru tipul de vehicule de transport pe care compania le utilizează pentru distribuţie, potrivit sursei.

În România, P3 a început de curând prima construcţie de tip Build-to-Suit de la achiziţia P3 Bucharest, în urma unui parteneriat mai amplu, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafaţă totală de 81.000 m2 (care include o clădire existentă şi două clădiri noi) pentru Carrefour. Cele două clădiri noi vor mări portofoliul total al P3 în ţara noastră, care include deja opt depozite, la circa 270.000 m2.

P3 este deţinută de TPG Real Estate şi Ivanhoé Cambridge.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional