Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Parcul Braşov: Suprafaţa a fost extinsă cu încă 5 hectare

F.A. Investiţii /

 Parcul Braşov: Suprafaţa a fost extinsă cu încă 5 hectare
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Anul acesta suprafaţa "Parcului Industrial Braşov" din Ghimbav a fost extinsă cu încă 5 hectare, aflate în imediata vecinătate a staţiei de transformare. Astfel, suprafaţa totală a parcului este de 34 de hectare, ne-a spus Horaţiu Pălăşan, directorul parcului.

    Domnul Pălăşan este de părere că piata imobiliară industrială dă semne de redresare, fapt reflectat în interesul crescând al firmelor străine şi/sau româneşti dornice să îşi dezvolte capacităţile de producţie în zona Braşov. "Ca parte a strategiei de dezvoltare, ne dorim ca până la finele anului să reuşim atragerea a cel puţin unui investitor strategic în parcul industrial", mai spune domnule Pălăşan.

    În momentul de faţă, suprafaţa construită este de 50.000 mp, distribuită în cinci hale a câte 10.000 mp fiecare, din care 48.000 mp sunt complet închiriaţi pe termen lung către diverse firme. Scenariul Parcului Industrial Braşov prevede închirierea de suprafeţe mari, de peste 2.000 mp.

    Valoarea chiriei variază în funcţie de anumite aspecte cum ar fi: perioada de închiriere, suprafaţa închiriată, specificaţiile tehnice ale halei ce urmează să fie pusă la dispoziţie, etc.

    Lucrările de construcţie la Parcul Industrial Braşov, un proiect privat greenfield promovat de SC "ICCO" SRL, au demarat în 2007 iar din 2008 deţine titlul de parc industrial acordat de către Ministerul Administraţiei şi Internelor. Parcul oferă spre închiriere spaţii industriale, de depozitare şi de birouri, în clădiri construite în conformitate cu specificaţiile solicitate de chiriaşi.

    Domnul Horaţiu Pălăşan ne-a spus: "Am construit întreaga infrastructură de acces, platforme betonate, zone de încărcare/descărcare. Am dezvoltat reţele de utilităţi: staţie proprie de curent de 110/20 kV 2x16 MVA, instalaţie de distribuţie de gaz de joasă presiune, puţuri de apă forate la mare adâncime, canalizare, staţie de epurare şi bazin de decantare, reţea de hidranţi, reţele de comunicaţii. "

    Centralizat se asigură servicii de securitate perimetrală şi control acces, iluminat exterior, deszăpezire, servicii de curăţenie generală şi amenajare spaţii verzi. Centrul medical existent în cadrul Parcului Industrial Braşov oferă servicii medicale de specialitate, consultaţii şi servicii specifice de medicina muncii.

    Chiriaşii Parcului Industrial Braşov sunt firme românesti sau străine, cu activităţi în diverse domenii: Preh - producător german de produse electronice, Becotek - turnătorie norvegiană de alamă, Benchmark - producător american de produse electronice, EuroDruck Services - tipografie germană, VP Industries - producător danez de echipamente de aer condiţionat.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional