Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

PARTENERIAT PUBLIC-PRIVATTârgovişte: Opt propuneri de proiecte pentru parteneriat public-privat

F.A. Investiţii /

Primăria municipiului Târgovişte propune opt proiecte de infrastructură urbană sustenabilă spre derulare prin parteneriat public-privat.

Astfel, pentru realizarea infrastructurii de servicii cu caracter cultural- educaţional, Primăria dispune de un teren de 7.630 mp în centrul cartierului Priseaca, cu grad ridicat de echipare edilitară. Fondul construit existent ar permite conversia funcţională pentru noi funcţiuni de învăţământ preşcolar şi gimnazial, cămine de bătrâni sau centre de dezintoxicare, consideră domnul Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte.

Tot în cartierului Priseaca, Primăria are şi un teren de 70.330 mp în zona lacului Priseaca, cadru pretabil pentru amenajarea unor structuri de agrement, loisir şi sport.

În vecinătatea platformei industriale "Oţelinox- Mechel", municipalitatea îşi propune să realizeze pe un teren de 260.000 mp o platformă pilot care să promoveze industria specializată autohtonă, producătoare de energie "verde" (prin realizarea unei ferme fotovoltaice de 5-9 MWh, a unei centrale eoliene sau prin utilizarea unor pompe geotermale). Alternativ, ar putea fi implementate activităţi de producţie de componente electronice, microcipuri, subansambluri mecanice, care presupun un volum de trafic redus şi un randament economic ridicat, explică domnul Boriga.

Tot în vecinătatea platformei industriale "Mechel", este disponibil un sit de 210.000 mp prin conversia funcţională a unităţii militare existente. Aici municipalitatea doreşte să creeze o subzonă tampon între platforma industrială şi zona rezidenţială, care va avea rolul să diminueze poluarea şi să genereze spaţii publice de calitate, propice pentru activităţi sportive.

Administraţia locală a demarat şi un amplu proces de modernizare a bazei de agrement "Crizantema", amplasată pe Şoseaua de Centură, prin construirea unui ansamblu olimpic de nataţie. În cadrul acestui complex, pe o suprafaţă de 17.000 mp este propusă dezvoltarea cu partener privat a unor funcţiuni turistice.

Al şaselea amplasament propus pentru dezvoltarea unor parteneriate se referă la imobilul cinematografului "Independenţa", amplasat pe un teren de 4.000 mp din centrul municipiului. Parteneriatul ar avea ca scop revitalizarea funcţiunilor culturale şi dezvoltarea unor funcţiuni complementare sub forma unui ansamblu polivalent de tip "multiplex", cu parcare subterană, care va adăposti spaţii de expoziţii, săli de proiecţii, centru de conferinţe, serivicii de alimentaţie publică.

În zona centrală, Primăria mai propune conversia funcţională a unui areal de 300.000 mp din incinta unităţii industriale "UPET". Aici se doreşte realizarea unui centru de afaceri, administrare, de cercetare şi de servicii publice specializate, dezvoltate în paralel cu instituţiile de învăţământ superior.

Ultimul sit menţionat de primarul Târgoviştei se referă la un teren de 91.000 mp din zona de nord a municipiului, poziţionat de-a lungul axului de circulaţie către Braşov. Aici ar putea fi dezvoltat un centru comercial de mari dimensiuni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional