Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Paturi cu apă pentru cei mari şi... cei mici

F.A. Amenajări /

Pat fier forjat London

Pat fier forjat London

Diverse modele si culori

Dacă vă aflaţi în căutarea unei soluţii ideale pentru un somn perfect vă prezentăm o metodă eficientă prin care stresul vieţii cotidiene poate fi eliminat, şi anume somnul în paturile cu apă "Tasso Betten" oferite de compania "Tasso Romania" din Bucureşti.

Saltelele cu apă "Tasso" se potrivesc oriunde, astfel încât cumpărătorul îşi poate monta salteaua chiar în cadrul pe care acesta îl are deja acasă.

Sistemele de amortizare a oscilaţiilor sunt menite să absoarbă mişcările apei. Materialele textile din care sunt confecţionate husele saltelelor sunt antialergice şi fără "efect de transpiraţie", protejează miezul cu apă, îmbunătăţesc confortul şi păstrează temperatura.

Un pat "Tasso" este compus din saltea cu apă şi ramă. La rândul ei salteaua este compusă din: podest, cuvă, folie de siguranţă, miez cu apă, sistem de încălzire, husă textilă exterioară.

Husa textilă protejează miezul cu apă, păstrează temperatura, asigură igiena, este antialergică şi nu păstrează acarieni. Miezul cu apa este confecţionat din Vinyl, rezistent la solicitări, nu conţine metale grele. Folia de siguranţă îmbracă cuva saltelei, izolând total miezul cu apă de sistemul de încălzire. Sistemul de încălzire termostat este construit din ceramică pură şi aluminiu.

Această piesă de mobilier se adresează atât segmentului rezidenţial, cât şi celui comercial. Astfel, compania vine în întâmpinarea hotelierilor, punând la dispoziţie saltele cu reglare automată a cantităţii de apă în funcţie de greutatea persoanei care foloseşte salteaua. Sistemul este brevetat de "Tasso" şi se numeşte "Tasso Niveau".

Cantitatea de apă introdusă reglează confortul, pe care-l poate influenţa într-o foarte mare măsură. În funcţie de greutatea corporală, mărimea saltelei şi preferinţele personale, cantitatea ideală de apă trebuie stabilită individual. O toleranţă de 10%, faţă de cantitatea maximă de apă care se poate introduce, vă permite alegerea confortului individual dorit.

Diverse modele şi culori

Compania oferă posibilitatea fiecărui client de a-şi personaliza atât rama patului, cât şi salteaua pu­nând la dispoziţie o gamă largă de esenţe de lemn, forme, culori, precum şi accesorii. Astfel, rama patului poate fi confecţionată din lemn masiv de cireş, arţar, fag, frasin, arin sau molid, esenţe ce pot fi combinate cu inox. O noutate în domeniu o reprezintă rama patului realizată din lemn de bambus lucrată manual. Diametrul unui tub de bambus este de 7-10 cm.

Puteţi opta pentru paturi ce au tăblia prevăzută cu un sistem de iluminare compus din mai multe becuri dispuse în şir pe toată suprafaţa tăbliei. Luminile pot fi albe sau albastre în funcţie de culoarea geamului care acoperă becul. Intensitatea luminii este reglabilă, având trei trepte.

Pentru paturile de mijloc rama patului este moale şi plăcută la atingere, fiind tapiţată cu burete şi piele sintetică de diferite culori (neagră, roşie, turcoaz şi albă). Din această gamă face parte şi patul în formă de inimă ce oferă un spaţiu ergonomic, ideal pentru două persoane. Rama patului este îmbrăcată în burete, iar husa saltelei poate fi din blană de miel sau husă Teddy - ideală pentru persoanele care suferă de alergii.

Clasificarea paturilor şi saltelelor

Paturile cu apă, în funcţie de tipul saltelei executate şi comercializate de companie, pot fi clasificate în trei mari categoii: Softside (saltea independentă de rama patului), Hardside (saltea montată în rama specială) şi Masterpiece (combinaţia între cele două tipuri de mai sus).

O altă clasificare a saltelelor cu apă este în funcţie de numărul de miezuri cu apă, şi anume saltele Uno (cu un singur miez cu apă) şi saltele Dual (cu două miezuri cu apă şi două sisteme de încălzire independente) sistem prezent la paturile cu peste 1,80 m lăţime.

A treia clasificare este în funcţie de duritate (gradul de amortizare a mişcării apei în saltea): FF care nu dispun de amortizare, apa mişcându-se liber în saltea şi F2, F3, F5, F8 la care mişcarea apei este amortizată treptat până la 100%. În cazul saltelelor duale, miezurile cu apă pot avea durităţi diferite.

"Cele mai vândute saltele sunt cele Softside, Dual, F3", ne-a declarat doamna Andreia Popescu, director în cadrul firmei.

Având în vedere că paturile se confecţionează numai pe comandă în Germania, onorarea comenzilor se face în şase - opt săptămâni de la semnarea comenzii şi încasarea avansului.

Întreţinerea

La saltelele "Tasso", apa nu se schimbă. O dată umplută salteaua, apa din interior se întreţine cu ajutorul unui agent de condiţionare special, pentru a evita formarea algelor şi a păstra apa proas­pată. Compania "Tasso" asigură servicii pentru clienţi cum ar fi transportul, montajul, întreţinerea, mutarea, service-ul şi reparaţiile, atât pentru saltelele "Tasso", cât şi pentru alte tipuri de saltele cu apă. Întreţinerea saltelei costă 119 euro pe an (cu TVA inclus), în acest preţ fiind incluse deplasarea, materialele şi manopera.

Apa şi încălzirea electrică nu prezintă un pericol. "Sistemul de încălzire Taska 3, un alt brevet TASSO foloseşte un tip de ceramică pură, care, în contact cu apa, nu mai lasă curentul electric să treacă. Oricum între sistemul de încălzire şi miezul cu apă există o folie specială de siguranţă", ne-a mai declarat doamna Andreia Popescu.

În funcţie de temperatura ambiantă şi starea patului, costurile de încălzire se ridică la aproximativ 6 euro/lună.

Preţuri de comercializare

Preţurile saltelelor încep de la 1.800 euro şi pot ajunge până la 5.000 euro (de exemplu, pentru o saltea dotată cu sistemul "Sound relax") iar preţurile ramelor pentru pat încep de la 550 euro şi variază în funcţie de complexitatea, designul şi tipul materialelor componente, putând ajunge până la 8000 euro. (preţurile sunt cu TVA inclus)

Ca şi accesorii compania execută etajere, noptiere, măsuţe mic dejun, lămpi cu sistem "touch soft", paravane, comode, seturi de întreţinere, lenjerie de pat.

Avantajele saltelelor cu apă

- starea de imponderabilitate;

- repartizarea greutăţii pe toată suprafaţa corpului;

- asigură poziţia naturală a coloanei vertebrale; numai o poziţie lipsită de puncte de tensiune permite un somn adânc şi odihnitor;

- îmbunătăţeşte calitatea somnului, favorizând lungi faze de somn profund - stimulează metabolismul, relaxează musculatura corporală, reduce durerile de spate, ceafă şi cap. Când corpul este culcat pe un pat cu apă, apa preia travaliul muşchilor;

- reduce timpul necesar pentru adormire;

- are efect favorabil în perioada de sarcină şi de lăuzie;

- rezultate optime obţinute cu nou născuţi şi prematuri.

Paturi destinate copiilor

Compania oferă paturi şi saltele de diferite dimensiuni şi modele, pentru copii. Deşi saltelele cu apă pentru copii au acreditare TUV şi sunt recomandate de către asociaţia medicilor ortopezi din Germania vânzările sunt sub aşteptările companiei.

Gama destinată copiilor cuprinde paturi suprapuse sau tip baldachin şi sunt confecţionate din esenţă de lemn masiv de fag sau de molid.

Rama patului dispune de baldachin, format dintr-o bară de lemn pe care sunt aşezate perdelele de culoare albă sau albastră. Lateralele lungi ale patului (grilajul) sunt formate din bare subţiri de lemn şi geam plexiglas, care pot fi scoase. Salteaua are mai multe posibilităţi de poziţionare, începând de la nivelul superior (atunci când copilul este foarte mic, de câteva luni), până la nivelul cel mai de jos folosit atunci când copilul este mare şi ştie să stea în picioare sau să se ridice singur. Această opţiune dă posibilitatea folosirii patului până la vârsta de trei ani.

Rama pentru patul suprapus poate avea culoare naturală, lăcuită sau în diferite culori. Rama poate fi adaptată atât pentru saltelele Softside cât şi pentru cele Hardside. Există posibilitatea transformării ramei cu un singur pat în partea superioară şi birou în partea inferioară. Scara poate fi montată fie pe partea dreaptă a patului fie pe cea stângă. Lacurile si vopselurile folosite sunt pe bază de apa, nu sunt toxice. Plexigasul este special, nu se sparge în aşchii pentru a evita rănirea accidentală a copiilor.

Noutăţi în domeniu

Pentru hoteluri firma "Tasso" pune la dispoziţie, în exclusivitate, saltele cu reglare automată a cantităţii de apă în funcţie de greutatea persoanei care foloseşte salteaua, sistem numit "Tasso Niveau".

O altă noutate în domeniu o reprezintă saltele "Sound relax" ce au un sistem de boxe montat în saltea cu ajutorul căruia vibraţiile muzicii sunt preluate de apă.

Deşi piaţa acestui tip de mobilier este la început, compania "Tasso" a înregistrat în anul 2007, comparativ cu anul 2006, o creştere a vânzărilor cu 20%, iar până la sfârşitul anului în curs doamna Andreia Popescu previzionează o creştere de 15-20% a vânzărilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional