Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PENTRU 38 MILIOANE EUROGlobalworth a cumpărat de la Skanska şi a treia clădire din proiectul Green Court Bucharest

Piaţa Imobiliară /

Globalworth Real Estate Investments, companie imobiliară fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a preluat şi clădirea C a campusului de birouri Green Court Bucharest, din nordul Capitalei, de la dezvoltatorul suedez Skanska, după ce cumpărase anterior şi primele două clădiri, valoarea brută a tranzacţiei fiind de 38 milioane euro, a anunţat, vineri, compania imobiliară. Tranzacţia urmează să fie finalizată în al treilea trimestru din 2017.

Campusul Green Court Bucharest este amplasat în nordul Bucureştiului, în zona Barbu Văcărescu - Floreasca, fiind primul proiect realizat de Skanska în România. Campusul cuprinde trei clădiri de birouri clasa "A", cu o suprafaţă închiriabilă totală de 54.300 de metri pătraţi. Globalworth a cumpărat anterior clădirile "A" şi "B" ale complexului, în 2015, potrivit News.ro.

Clădirea "C" are o suprafaţă de 16.300 mp, a primit certificatul LEED Gold pentru eficienţă energetică şi este închiriată de companii precum General Motors, Orange, Capgemini, ABB, Legand sau Merck.

De la momentul înfiinţării companiei Globalworth, în februarie 2013, investiţiile derulate au ajuns la circa 814 milioane euro, dintre care 244 milioane euro au fost cheltuiţi pe finalizarea achiziţiei a patru clădiri de birouri clasa "A" în Bucureşti. În prezent, compania deţine un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro.

Compania de investiţii imobiliare Globalworth a fost de acord în decembrie 2016 să vândă către Growthpoint o participaţie de 26,9%, care va fi plătită până la 31 decembrie 2017.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional