Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

PIAŢA IMOBILIARĂAlba Iulia: Oferta este mare, dar tranzacţiile sunt puţine

F.A. Piaţa Imobiliară /

Alba Iulia: Oferta este mare, dar tranzacţiile sunt puţine

Casele de vacanţă în localităţi turistice din judeţul Alba, case vechi, care necesită renovări, sunt disponibile la preţuri începând cu 15.000 euro până la 30.000-40.000 de euro, în zone precum Cricău, Craiva, Ighiu, Ampoiţa, Meteş, ne-a spus domnul Daniel Făt, manager al agenţiei imobilaire "Intermedia" din Alba-Iulia. Aceste case au curent, iar unele şi gaze, dar nu au apă şi canalizare.

În acest an nu au fost tranzacţii pentru case de vacanţă sau au fost nesem­nificative, menţionează domnul Făt.

Oferta de terenuri este mare, dar tranzacţiile sunt foarte puţine. Preţurile au scăzut şi la mai puţin de jumătate comparativ cu 2007-2008. În luna mai, preţurile porneau de la 15 euro pe mp şi variau în funcţie de dotarea cu utilităţi ori suprafaţă - preţuri mai mici la suprafeţe mai mari.

De exemplu, în Alba-Miceşti, în cartier rezidenţial, loturile de 500 mp au un preţ de 25 euro pe mp. În aceeaşi zonă, loturi de 1.200 mp sunt la 18 euro pe mp. La distanţe mai mari de Alba Iulia, costul terenurilor intravilane este pe la 10-15 euro pe mp. Puţinele tranzacţii realizate au vizat terenurile mici, de 400 - 500 mp, achiziţionate strict pentru uz personal.

Domnul Danil Făt apreciază că programul "Prima Casă" a fost "un foarte mare succes": "După demararea Programului Prima Casă 4 cred că se va putea produce şi o mică creştere a preţurilor, dar oricum doar de ordinul a +2-3%. Nu cred că vor fi reduceri de preţ în judeţul Alba până la sfârşitul anului deoarece preţurile sunt deja destul de jos."

Puţinele tranzacţii imobiliare care se fac au ca obiect case şi apartamente, în general sub valoarea indicată în programul "Prima Casă". Domnul Făt menţionează că s-au făcut şi tranzacţii până la 100.000 de euro, parţial prin Prima Casă, cu completări din credit. Acestea au vizat case noi, finisate, din Alba Iulia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional