Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata imobiliara s-a orientat spre dezvoltarile sustenabile

A.D. Perspective /

Steven Borncamp, presedintele Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC)

Steven Borncamp, presedintele Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC)

Aproape toate proiectele imobiliare mari dezvoltate in prezent aplica tehnologii "verzi" si urmeaza sa obtina certificate de sustenabilitate, uzual tintind un calificativ inalt, a afirmat Steven Borncamp, presedintele Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC), cu ocazia implinirii a 5 ani de activitate pentru organizatia neguvernamentala.

Printre proiectele "verzi" care urmeaza sa fie livrate se numara Green Court Bucharest (dezvoltat de Skanska), Floreasca Park (Portland Trust), Green Gate (Green Gate Development - S Group), in Bucuresti si Liberty Technology Park (Fribourg Development) Cluj-Napoca.

De asemenea, dezvoltatorul Iulius Group a anuntat recent intentia de a-si certifica un portofoliul de 4 centre comerciale din afara Bucurestiului.

In opinia reprezentantului RoGBC, tendinta de certificare a cladirilor este incurajata si de faptul ca potentialii chiriasi au inceput sa solicite acest lucru. In plus, dezvoltatorii gasesc acum in Romania toti furnizorii de servicii care sa ii ghideze in procesul de certificare.

Avand in vedere ca, din anul 2020 toate cladirile vor trebui sa aiba un consum aproape zero de energie (nZEB), este necesar ca dezvoltatorii sa se pregateasca inca de acum si sa adopte standarde cat mai inalte, sustine domnul Borncamp.

Pe de alta parte, va creste importanta eficientei energetice in domeniul rezidential, odata cu introducerea obligativitatii prezentarii unui certificat de performanta energetica la tranzactionarea unei locuinte. Din luna iulie 2013 se pot aplica si penalitati in caz contrar.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional