Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piaţa Produse de bricolaj: OBI România îşi menţine planurile de expansiune

F.A. Piaţa Imobiliară /

Romano Quinzi, managerul reţelei OBI

Romano Quinzi, managerul reţelei OBI

În comerţul cu amănuntul de tip "do it yourself" (fă tu însuţi), companiile se adresează persoanelor care doresc să renoveze, să redecoreze şi să îşi îmbunătăţească condiţiile de viaţă în casele şi grădinile lor.

În această toamnă cele mai solicitate produse sunt "cele care ţin de renovarea pardoselii: parchet laminat, plinte, dar şi produse precum: vopsele, produse sanitare şi, bineînţeles toate produsele din departamentul grădină", ne-au declarat reprezentanţii OBI România, lanţ de magazine tip DTY.

Anul 2009 a fost unul plin de provocări, dar în ciuda situaţiei economice dificile pe care compania a înfruntat-o, acesta a trecut conform aşteptărilor sale atât în ceea ce priveşte vânzările, cât şi expansiunea reţelei OBI.

"Începând cu luna martie 2010, toate magazinele au avut tendinţa de creştere a numărului de clienţi, precum şi a bonului mediu. Aceasta până când s-au introdus măsurile legate de scăderea salariilor bugetarilor şi de creşterea TVA-ului şi când s-a putut observa o scădere a puterii de cumpărare", remarcă reprezentanţii OBI România.

Clienţii au început să se concentreze exclusiv pe preţuri

Având în vedere că s-a schimbat contextul economic, s-au schimbat şi preferinţele cumpărătorilor: aceştia au început să se concentreze aproape exclusiv pe preţuri.

În acelaşi timp, OBI încearcă să se apropie de clienţii săi, să fie "de-al casei". "Vrem să le oferim clienţilor nostri experienţa unică de a-şi face cumpărăturile - le oferim nu doar produse de calitate la preţuri convenabile, ci şi o mână de ajutor în ceea ce priveşte sfaturile şi ideile pentru a-şi duce proiectele pe care şi le-au propus la bun sfârşit, cheltuind mai puţin.", susţin reprezentanţii lanţului de magazine OBI.

"Vrem să devenim unul dintre principalii jucători de pe piaţa bricolajului şi în România"

Romano Quinzi, managerul reţelei OBI, declară: "OBI este principalul retailer de DIY şi grădinărit în Europa Centrala şi de Est, aşa că ne ţinem de planurile noastre iniţiale. Vrem ca pe termen mediu să devenim unul dintre principalii jucători de pe piaţa bricolajului şi în România. De aceea ne menţinem planurile de expansiune - să deschidem câte un magazin în toate oraşele mai mari din România. Aşa cum suntem déjB prezenţi pe piaţa din Oradea, Arad, Piteşti, Ploieşti, Sibiu şi Bucureşti (unde avem două magazine, din septembrie 2010), într-o primă fază a expansiunii analizăm şi oraşele precum: Cluj, Constanţa, Craiova, Timişoara, Braşov. Totuşi un lucru nu trebuie uitat: depindem de investitori şi de ofertele lor cu locaţiile care să includă în zona comercială, pe lângă magazinul DIY, şi un hipermarket."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional