Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piaţa rezidenţială românescă a reintrat pe radarul investitorilor imobiliari

Ioana Dogaru Piaţa Imobiliară /

Piaţa rezidenţială românescă a reintrat pe radarul investitorilor imobiliari

Interesul investitorilor imobiliari pentru piaţa rezidenţială din România este în continuă creştere în ultimele 18 luni, la ediţia din această toamnă a Târgului Imobiliar Naţional - tIMOn fiind cu 30% mai mulţi expozanţi comparativ cu 2014, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

În cadrul Târgului imobiliar, care se va desfăşura în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în perioada 21-25 octombrie 2015, dezvoltatorii vor lansa proiecte noi, totalizând aproape 2.000 de locuinţe, potrivit sursei citate.

Vlad Vlăsceanu, directorul Târgului Imobiliar Naţional - tIMOn a declarat: " Observăm un optimism al dezvoltatorilor în ceea ce priveşte piaţa românească. După o perioadă de analiză şi ajustare a planurilor de investiţii la condiţiile noi din piaţă, aceştia propun proiecte mult mai adaptate cererii locale din punct de vedere al amplasamentului, suprafeţelor şi al preţurilor. Creşterea puterii de cumpărare, revenirea uşoară a creditării, dar şi măsurile de încurajare a achiziţiilor de locuinţe, precum programul Prima Casă şi TVA de 5% pentru locuinţe cu suprafeţe de până la 450.000 de lei din 2016, sunt factori încurajatori pentru noi investiţii rezidenţiale".

Investitori din China sau Republica Moldova, dar şi dezvoltatori din Israel sau din România, au început deja să investească în proiecte de locuinţe sau au reluat planurile de investiţii amânate din cauza condiţiilor dificile de pe piaţa imobiliară românească în perioada crizei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional