Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

POR Axa 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelorMunicipiul Alba-Iulia: Licitaţii pentru lucrări de modernizare a DN 74

F.A. Investiţii /

Municipiul Alba-Iulia: Licitaţii pentru lucrări de modernizare a DN 74

Reabilitare/modernizare reţele rutiere

Străzile din centrul vechi al oraşului Alba-Iulia vor fi reabilitate printr-o investiţie de circa 34,55 milioane lei, din care 23,32 milioane lei vor fi asigurate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1.

Zona investiţională se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare şi cuprinde 24 de străzi din cartierele "Lipoveni" şi "Maieri" aflate într-o stare avansată de degradare. Lungimea străzilor şi trotuarelor ce urmează să fie modernizate este de 12.696 ml. De asemenea, proiectul include înfiinţarea a 12.622 mp de spaţii verzi, înlocuirea reţelei de apă (capacitate 4.555 ml), înlocuirea reţelei de canal (capacitate 2.402 ml) şi amenajarea a 340 locuri de parcare.

În urma implementării acestui proiect Primăria Municipiului Alba-Iulia doreşte să îmbunătăţească condiţiile de acces şi tranzit pe tot teritoriul municipiului Alba Iulia şi să rezolve problema locurilor de parcare din zonă.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru lucrările de execuţie, în cadrul licitaţiei organizate de primărie, a fost sfârşitul lunii august.

Tot prin POR, Axa 1, Primăria Municipiului Alba Iulia va finanţa modernizarea DN 74, pentru care vor fi investiţi 21,7 milioane euro din care aproximativ 17,6 milioane reprezintă finanţare din fonduri europene.

În vederea contractării lucrărilor de execuţie primăria organizează o licitaţie deschisă. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 7 octombrie 2010.

Drumul va fi reabilitat pe porţiunea de la km 99+870 până la km 103+175 - Str. Zlatnei şi Str. Calea Moţilor Municipiul Alba Iulia, pe o lungime totală de 3,305 km. Proiectul va cuprinde modernizarea a 7960,78 mp de trotuare, reabilitarea reţelelor de canalizare pluvială pe o lungime de 3133.78 m, înlocuirea reţelei de apă în lungime de 2685 ml, amenajarea unei piste de biciclişti de 6610 mp etc.

Modernizare cămin bătrâni

Reabilitarea şi modernizarea căminului de persoane vârstnice din str. Lalelelor, nr. 60, Alba-Iulia va fi realizată cu ajutorul Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 1. Valoarea totală a proiectului este de 3,49 milioane lei din care fondurile asigurate prin POR însumează 1,75 milioane lei.

Vor fi realizate lucrări de reabilitare a spaţiilor comune, a cabinetelor medicale, a celor de terapie şi consiliere. De asemenea, clădirea va fi reabilitată termic.

La jumătatea lunii august, proiectul se afla în etapa de achiziţie a lucrărilor de execuţie. "Sunt în stadiul de rezolvare a contestaţiilor pentru lucrări. Este o practică foarte des întâlnită în ultima perioadă, apariţia contestaţiilor", ne-a declarat domnul Mihai Coşer, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Alba-Iulia.

De rezultatele acestui proiect vor beneficia 100 de persoane vârstnice în majoritate din Municipiul Alba-Iulia, doar 40% provenind din judeţul Alba.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional