Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

POR: peste 40% la absorbtia de fonduri europene

I.D. Perspective /

Gradul absorbtie a fondurilor europene a depasit 40% pe Programul Operational Regional (POR), perioada programare 2007-2013.

In urma ultimei plati, din luna septembrie, realizata de Comisia Europeana catre Romania, fondurile europene absorbite prin POR se ridica la 1,49 miliarde de euro. Suma reprezinta 40,05% din totalul de circa 3,72 miliarde euro, alocate din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) pentru acest program, in perioada 2007-2013.

Gradul de absorbtie a fondurilor europene prin POR inregistreaza, astfel, o crestere cu peste 15 puncte procentuale fata de 1 ianuarie 2013.

Liviu Dragnea, viceprim-ministru, precizeaza:

"Evolutia semnificativa a absorbtiei prin POR ne confirma ca masurile adoptate in acest an sunt eficiente. Am reusit sa simplificam procedurile si sa reducem timpii de procesare a dosarelor si de plata. Avem toata increderea ca, pastrand acelasi ritm sustinut, vom atinge tinta de 50%, pe care ne-am propus-o pentru finalul anului 2013."

POR se mentine, astfel, pe primul loc la capitolul absorbtie de fonduri europene in randul programelor operationale derulate in Romania.

Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice, este finantat printr-unul dintre fondurile structurale ale Uniunii Europene - Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), care sprijina regiunile UE cu un PIB pe cap de locuitor sub 75% din media europeana. Bugetul total alocat POR pentru perioada 2007-2013 este de aproximativ 4,4 miliarde de euro, din care aproximativ 85% reprezinta finantare europeana.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional