Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

POS Mediu - Managementul deşeurilorArad: 40 de luni pentru a implementa un proiect cu 110 milioane lei finanţare nerambursabilă

F.A. Investiţii /

Contractul pentru finanţarea proiectului ""Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad"" a fost semnat la finele lunii februarie a acestui an. Valoarea este de 112,9 milioane lei, din care 110,6 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Durata de implementare a proiectului este de 40 de luni.

Domnul Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, ne-a spus că, la jumătatea lunii august, se afla în desfăşurare licitaţia pentru atribuirea lucrărilor pentru construirea staţiilor de transfer, staţiilor de compost, staţiei de sortare, precum şi închiderea şi reabilitarea depozitelor urbane şi rurale.

A fost atribuit contractul de consultanţă

Contractul pentru "Asistenţă tehnică pentru managementul proiectului şi supervizarea lucrărilor - sistem integrat de gestionare a deşeurilor în judeţul Arad" a fost atribuit, la 11 august, consorţiului format din SC "Project Developer" SRL şi "FCG Finnish Consulting Group" LTD.

Valoarea contractului este de 8,9 milioane lei, la care se adaugă TVA, iar durata contractului este de 36 de luni.

Contractul include suport în managementul proiectului pentru Unitatea de Implementare a Proiectului CJA, supervizarea lucrărilor de construcţii, sprijin în procesul de achiziţii, asistenţă tehnică pentru dezvoltarea şi implementarea strategiei de informare şi conştientizare a publicului referitoare la gestionarea deşeurilor municipale.

În urma evaluării ofertelor, a fost desemnat câştigătorul şi pentru "Lucrările de construcţii", iar Consiliul Judeţean Arad urmează să semneze contractul după expirarea perioadei de contestaţii, conform prevederilor legale în vigoare.

În cazul celei de-a treia componentă, "Achiziţia de echipamente", Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţiile referitoare la această achiziţie. Prin punerea în aplicare a dispoziţiilor CNSC, procedura de achiziţie publică va continua.

Licitaţii sunt organizate pentru proiectare (la nivel de proiect tehnic şi detalii de execuţie) şi execuţie pentru "Construcţia staţiilor de transfer (4), staţiilor de compostare (2) şi a staţiei de sortare (1), închiderea depozitelor urbane neconforme de deşeuri (10) şi a spaţiilor de depozitare din mediul rural (113), în judeţul Arad":

- Proiectare, construcţie, instalare, punere în funcţiune şi rodaj (unde este cazul) pentru echipamente pentru închiderea depozitelor neconforme de deşeuri Arad (Câmpul Liniştii şi Poetului), Pecica, Sântana, Ineu, Curtici, Sebis, Pâncota, Nadlac, Chişineu Criş;

- Închiderea, acoperirea si ecologizarea celor 113 spaţii de depozitare necontrolate în zone rurale ale judeţului Arad;

- Construcţie şi lucrări aferente pentru înfiinţarea staţiilor de transfer Ineu (Mocrea), Sebis, Bârzava, Chişineu-Criş;

- Construcţie şi lucrări aferente pentru înfiinţarea staţiilor de compostare Arad şi Ineu (Mocrea);

- Construcţie şi lucrări aferente pentru înfiinţarea staţiei de sortare Ineu (Mocrea);

Contractantul va furniza urmatoarele echipamente, inclusiv montare, punere în funcţiune şi rodaj:

- staţie de sortare şi utilităţile asociate acesteia;

- staţii de compostare şi utilităţile asociate acestora;

- instalaţie de captare a biogazului;

- mijloace de transport de la staţiile de transfer la depozitul conform de la Arad;

-încărcătoare frontale pentru staţiile de transfer, sortare şi compostare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional