Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

POS Mediu - Managementul deşeurilorGiurgiu: Urmează licitaţiile pentru şase contracte

F.A. Investiţii /

Giurgiu: Urmează licitaţiile pentru şase contracte

Servicii, lucrări şi echipamente de peste 110 milioane lei

La Giurgiu a început derularea contractelor de asistenţă tehnică, au fost demarate licitaţiile şi lucrările de închidere a depozitelor neconforme.

Preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Dumitru Beianu, ne-a declarat: "Prin acest proiect vor fi construite un depozit judeţean de deşeuri la standarde europene, o staţie de sortare a deşeurilor, o staţie de compostare, toate în localitatea Frăţeşti, precum şi alte facilităţi de colectare a deşeurilor (platforme şi centre de colectare). De asemenea, vor fi închise şi ecologizate două depozite urbane de deşeuri neconforme situate în localităţile Giurgiu şi Bolintin Vale şi vor fi achiziţionate echipamente de colectare a deşeurilor".

Contractul de finanţare a fost semnat la 3 noiembrie anul trecut, iar durata de implementare este de 22 luni. Valoarea totală a proiectului este de 112,8 milioa­ne lei, din care finanţarea nerambursabilă acordată prin POS Mediu este de 101,5 milioane lei.

Implementarea proiectului presupune un număr de nouă contracte: patru de servicii, trei de lucrări şi două de achiziţie echipamente.

La jumătatea lunii august erau semnate două dintre contractele de servicii, iar al treilea era în procedură de licitare, ne-au spus experţii din cadrul Unităţii de Implementare a Proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Giurgiu".

Până la finele acestui an vor fi organizate licitaţii pentru contractele:

- Servicii de audit financiar;

- Construcţia Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID), a staţiei de sortare şi a staţiei de compostare de la Frăteşti, judeţul Giurgiu;

- Construcţia a trei platforme/centre de colectare, precum şi de puncte de colectare, în judeţul Giurgiu;

- Achiziţia de echipamente pentru colectarea deşeurilor în judeţul Giurgiu;

- Achiziţia de echipamente pentru centrul de management integrat al deşeurilor Frăteşti.

Proiectul va asigura pentru Centrul de Management Integrat din Frăţeşti un depozit ecologic, o staţie de compostare capacitate (11.000 tone/an) şi o staţie de sortare (capacitate 10.000 tone/an). Amplasamentul de la Frăţeşti are 16,4 hectare. Prima celulă construită în cadrul proiectului va avea 1,88 hectare şi o capacitate de depozitare de peste 285 mii metri cubi, precum şi sistem de colectare a biogazului, sistem de colectare şi epurare a levigatului.

Câştigătorii primelor licitaţii

Asocierea formată din firmele Iberica De Estudios E Ingenieria S.A. (Iberinsa) şi S.C. Romair Consulting S.R.L. a câştigat, la jumătatea lunii martie a acestui an, contractul pentru "Asistenţă tehnică pentru acordarea de sprijin în gestionarea şi implementarea sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţul Giurgiu", în valoare de 1,738 milioane lei.  

Şi contractul pentru "Asistenţa tehnică pentru supervizarea contractelor aferente Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Giurgiu" a fost atribuit, în luna martie, asocierii Hill International S.A. Luxembourg şi Hill International (Bucharest) S.R.L., la valoarea de 2,98 milioane lei. Acest contract include serviciile de gestionare a proiectelor de construcţii, precum şi servicii de supraveghere a lucrărilor.

Pen­tru al treilea contract de servicii, cel pentru "Asistenţă tehnică pentru verificarea proiectelor tehnice şi întocmirea documentaţiei necesare obţinerii autorizaţiei de construcţie" , anunţul de participare la licitaţie a fost publicat în luna iunie şi urma ca până la finele lunii august să fie anunţat câştigătorul.

De asemenea, pentru contractul de lucrări pentru "Reabilitarea şi închiderea depozitelor urbane neconforme, existente în judeţul Giurgiu", anunţul de participare la licitaţie a fost publicat în luna mai. La jumătatea lunii august, nu se comunicase câştigătorul.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional