Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

POS Mediu - Managementul deşeurilorInvestiţii de mediu - Avem o toamnă bogată în licitaţii pentru lucrări de mediu

F.A. Investiţii /

Investiţii de mediu - Avem o toamnă bogată în licitaţii pentru lucrări de mediu

Secţiunea "POS Mediu - Managementul deşeurilor" din revista "Bursa Construcţiilor" prezintă stadiul elaborării şi implementării proiectelor pe Axa prioritară 2, "Sector managementul deseurilor".

Acordăm în această toamnă o atenţie sporită informaţiilor privind accesarea fondurilor europene pentru mediu întrucât alocările sectorului de mediu pentru perioada 2007-2013 se ridică la peste 5,6 miliarde euro.

Această finanţare provine din două fonduri ale Uniunii Europene: Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi Fondul de Coeziune. Strategia şi dis­tribuţia acestor fonduri pe sectoare de mediu este realizată în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu).

Faptul că se apropie termenul limită şi nevoia de a accesa banii europeni a impulsionat autorităţile publice - locale şi centrale - să accelereze procedurile de implementare a proiectelor de mediu.

Mai mult, Guvernul a anunţat că alocă pentru această toamnă, în condiţiile unui buget de criză, fonduri suplimentare pentru a putea să asigure cofinanţarea proiectelor cu finanţare euro­peană.

Principalele investiţii pentru sectorul de mediu vizează crearea de sisteme integrate de gestionare a deşeurilor la nivel regional, în paralel cu închiderea depozitelor de deşeuri neconforme.

Ministerul Mediului este printre minis­terele fruntaşe în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, cu prefinanţări plătite de circa 250 milioane de euro şi absorbţie efectivă de aproape 70 milioane euro. În plus, ministrul Mediului, Laszlo Borbely a anunţat că lucrează la o serie de măsuri care să permite creşterea ritmului de absorbţie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional