Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

POS Mediu - Managementul deşeurilorMureş: Trei pachete de lucrări vor fi licitate în această toamnă

F.A. Investiţii /

  • document ataşat Investiţii prevăzute să fie realizate
    apasă aici pentru a descărca.

    160 milioane lei, finanţare nerambursabilă

    Cel târziu în luna septembrie vor fi lansate licitaţiile pentru atribuirea contractele în cadrul proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mureş".

    Managerul de proiect, domnul Radu Spinei, ne-a spus că vor fi organizate trei licitaţii, fiecare pentru câte un pachet de lucrări.

    La jumătatea lunii august se lucra la finalizarea documentaţiei de licitaţie, anunţurile de participare urmând să fie publicate în perioada august - septembrie.

    "Participanţii trebuie să fie capabili să îndeplinească lucrările. În plus, trebuie avută şi multă grijă ca cerinţele din licitaţie să fie formulate astfel încât să nu fie restrictive, altfel vor fi generate contestaţii şi ne vom confrunta cu întârzierea lucrărilor", ne-a spus domnul Spinei.

    Primul pachet include contractele pentru asistenţa tehnică şi supervizarea lucrărilor de construcţii în sprijinul Consiliului Judeţean Mureş, precum şi campania de informare a publicului.

    În cadrul celei de-a doua licitaţii vor fi selectate firmele furnizoare pentru recipienţi de colectare şi pentru realizarea documentaţiilor de licitaţie pentru execuţia de lucrări.

    Cea de-a treia licitaţie va fi organizată pentru stabilirea firmelor care vor construi o staţie de transfer, o staţie de sortare şi o facilitate de compostare a deşeurilor în judeţul Mureş. De asemenea, va fi construit un depozit de deşeuri, o staţie de tratare mecano-biologică şi vor fi închise cinci depozite de deşeuri urbane neconforme în judeţul Mureş.

    Pentru proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mureş", Consiliul Judeţean Mureş beneficiază de o finanţare nerambursabilă de 160,9 milioane lei, valoarea eligibilă totală a proiectului ridicându-se la 188, 2 milioane lei. Valoarea eligibilă conform POS este de 164,2 milioane lei.

    Contractul de finanţare a fost semnat la finele lunii iunie 2010 şi are o durată de implementare de 30 de luni.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional