Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

POS Mediu - Managementul deşeurilorSibiu: Licitaţiile se ţin în această toamnă, iar lucrările se fac în ianuarie 2011- iulie 2013

F.A. Investiţii /

Sibiu: Licitaţiile se ţin în această toamnă, iar lucrările se fac în ianuarie 2011- iulie 2013

Licitaţiile pentru serviciile şi lucrările din cadrul proiectului "Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Sibiu" au fost decalate faţă de termenul prevăzut iniţial pentru trimes­trul III al acestui an.

"Am aşteptat reglementările privind criteriile de selecţie de la Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi Unitatea pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice. Aceste noi reglementări au fost necesare datorită problemelor întâmpinate în atribuirea contractelor. Au existat multe contestaţii în cazul anumitor consilii judetene", ne-a spus doamna Maria Monica Dăncăneţ, responsabil Unitate de Implementare a Proiectului.

Contractul de finanţare a proiectului a fost semnat la 25 mai 2010 şi are o durată de 39 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 93,8 milioane lei, din care valoarea eligibilă conform POS este de 83 milioane lei, iar finanţarea nerambursabilă este de 81,35 milioane lei.

Consiliul Judeţean Sibiu va organiza, în cadrul acestui proiect, licitaţii pentru servicii de asistenţă tehnică, de execuţie lucrări şi furnizare echipamente.

Contractul pentru asistenţa tehnică şi supervizarea lucrărilor de construcţii în sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu este prevăzut să fie semnat în noiembrie, lună în care vor demara serviciile de asistenţă. "Demararea celorlalte contracte depinde de atribuirea serviciilor de asistenţă, deoarece aceste servicii includ şi acordarea de asistenţă pentru procedurile de achiziţie", ne-a menţionat doamna Dăncăneţ.

Contractul pentru proiectare şi execuţie instalaţii de tratare şi închiderea depozitelor de deşeuri va fi atribuit în decembrie 2010, anunţul de participare urmând să fie publicat cu o lună mai înainte. Realizarea lucrărilor este prevăzută pentru perioada ianuarie 2011- iulie 2013.

Pentru furnizare echipamentelor de precolectare a deşeurilor se vor derula proceduri de achiziţie în februarie - martie 2011, iar implementarea se va realiza în perioada martie 2011 - februarie 2012.

Pentru serviciile de audit, anunţul privind organizarea licitaţiei va fi publicat în luna octombrie, iar implementare se va derula în noiembrie 2010 - august 2013.

Martin Bottesch, preşedintele Consiuliului Judeţean Sibiu, ne-a declarat: Proiectul "Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Sibiu" are în componenţă patru contracte:

- Asistenţă tehnică şi supervizarea lucrărilor de construcţii în sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu;

- Lucrări pentru instalaţii de tratare şi închiderea depozitelor de deşeuri în judeţul Sibiu;

- Furnizarea de echipamente de precolectare a deşeurilor;

- Servicii de audit;

La jumătatea lunii august primul contract era în faza de lansare a anunţului de participare, urmând ca celelalte trei contracte să demareze în trimestrul IV 2010 şi trimestrul I din 2011 conform graficului de lucrări.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional