Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

POS Mediu - Managementul deşeurilorTimiş: Proiectul a demarat pe banii Consiliului Judeţean înainte să primească aprobarea de la CE

F.A. Investiţii /

Timiş: Proiectul a demarat pe banii Consiliului Judeţean înainte să primească aprobarea de la CE

Cu toate că aplicaţia la POS Mediu era, la jumătatea lunii august, în curs de finalizare, Consiliul Judeţean Timiş a demarat din fonduri proprii implementarea proiectului. "Când va fi primită finanţarea vor fi rambursate cheltuielile", ne-a declarat Marieta Mateescu, manager de proiect.

Oficialii Ministerului confirmă că deşi aplicaţia de proiect nu a fost încă aprobată de Comisia Europeană, beneficiarul poate demara procedurile de licitare şi atribui contracte pentru lucrări incluse în proiect, cheltuielile aferente executării acestor lucrări fiind rambursate după aprobarea proiectului, în condiţiile în care a fost respectată legislaţia naţională în vigoare şi cheltuielile se înscriu în categoria chel­tuielilor eligibile.

"Proiectul a fost modificat pe parcursul evaluării, din cinci centre de colectare au rămas trei şi din cauza acestor modificari s-a întârziat semnarea contractului. Acum proiectul este în stadiu de finalizare şi sperăm să obţinem finanţarea până la sfârşitul anului.", ne-a spus doamna Mateescu.

Lucrările au fost demarate datorită necesităţii unui depozit, deoarece depunerea deşeurilor s-a sistat pentru toate depozitele din judeţ, în afară de Faget.

Consiliul Judeţean a contractat un împrumut bancar de la BRD pentru a începe investiţiile de mediu. După primirea finanţării europene va fi continuată execuţia celorlalte obiective din cadrul sistemului: staţia de transfer Timişoara, centru de colectare deşeuri Deta, Jimbolia şi Faget, închiderea depozitelor neconforme din judeţ (depozite Tarta, San Nicolau Mare, Jimbolia, Deta, Buziaş, Faget şi Lugoj).

Trei contracte au fost deja atribuite

Până la jumătatea lunii august au fost atribuite trei contracte.

Contractul de execuţie a drumului de acces la depozit şi consolidare pod peste pârâul Chizdia din proiect "Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Timiş, depozit de deşeuri nepericuloase comuna Ghizela", a fost atribuit în iunie 2010 către "Compact Product" S.R. L. din Lugoj. Valoarea contractului este de 2,13 milioane lei.

Contractul de execuţie a depozitului de deşeuri nepericuloase comuna Ghizela a fost atribuit firmei "Confort" SA, anul trecut iar lucrările au început în luna aprilie a acestui an.

Firma "Louis Berger" SAS Franţa a câştigat contractul pentru "Servicii de supervizare a lucrărilor de execuţie în cadrul proiectului Sistem integrat de management al deşeurilor in judeţul Timiş", la finele lunii iulie 2010. Valoarea finală a contractului este de 4,35 milioane lei.

Valoarea întregului proiect a fost estimată de specialiştii Consiliului Judeţean Timiş la 48 milioane euro. Numai depozitul ecologic costă 16,97 milioane euro. Acesta era realizat, la jumătatea lunii august în proporţie de 30% şi va fi gata la sfârşitul anului curent.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional