Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

POS Mediu - Sisteme de apă şi apă uzatăBistriţa-Năsăud: Primele lucrări sunt prevăzute să înceapă în acest an

F.A. Investiţii /

Contractul de finanţare pentru "Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud" a fost semnat la finele lunii februarie 2010. Proiectul urmează să se deruleze pe perioada a 45 de luni (până la 31 decembrie 2013).

La jumătatea lunii august, specialiştii Unităţii de Implementare a proiectului lucrau la documentaţiile de atribuire pentru a se desfăşura primele licitaţii. Pentru componenta Asistenţă Tehnică pentru Managementul Proiectului a fost lansată procedura de licitaţie, urmând ca licitaţia să se desfăşoare în luna septembrie 2010, ne-a spus doamna Mariana Nacu, responsabil mediu-publicitate, UIP Bistrita.

Compania "Aquabis" SA este beneficiara proiectului a cărui valoare totală este 344,3 milioane lei, din care fondurile nerambursabile se ridică la 305,55 milioane lei.

Proiectul presupune investiţii în tratarea şi distribuţia apei potabile, precum şi colectarea şi tratarea apei uzate. Proiectul va fi implementat pentru aglomerările Bistriţa, Năsăud, Telciu, Sângeorz-Băi, Maieru, Beclean şi Feldru.

Lucrările prevăzute se vor realiza în cadrul a 7 contracte de lucrări şi două contracte de asistenţă tehnică (pentru management şi pentru supervizare).

Contractele prevăzute în proiect

CL 1 - "Reabilitare reţelelor de distribuţie apă şi canalizare în Municipiul Bistriţa, reţele de distribuţie apă şi aducţiuni în localităţile din sistemul zonal Bistriţa" (construcţii) - data estimată de începere a lucrărilor: mai 2011.

CL 2 - "Staţii de epurare apă uzată şi colectoare de transfer pentru clusterele Bistriţa, Beclean, Salva, Sângeorz-Băi (proiectare şi construcţie) - data estimată de începere a lucrărilor: noiembrie 2010.

CL3 - "Reabilitare şi extindere conducte de transport şi aducţiuni apă potabilă în sistemul zonal de alimentare cu apă Bistriţa" (construcţii) - data estimată de începere a lucrărilor: noiembrie 2010.

CL 4 - "Extindere reţele de distribuţie a apei şi canalizare în aria de deservire Beclean" (construcţii) - data estimată de începere a lucrărilor: mai 2011.

CL 5 - "Statie de Tratare nouă pentru localitatea Beclean" (proiectare şi construcţie) - data estimată de începere a lucrărilor: noiembrie 2010.

CL 6 - "Reabilitare şi extindere reţele de distribuţie a apei şi canalizare în localităţile Năsăud, Salva, Sângeorz-Băi şi Maieru; Aducţiuni apă potabilă pentru localităţile Rebra-Năsăud şi Maieru (construcţii) - data estimată de începere a lucrărilor: mai 2011.

CL 7 - "Extindere reţele de distribuţie a apei, canalizare şi staţie de epurare în Feldru" (proiectare şi construcţie) - data estimată de începere a lucrărilor: iunie 2011.

CS 1 - "Asistenţa tehnică pentru managementul proiectului" - licitaţie lansată pe SEAP (anunţ publicat la finele lunii martie).

CS 2 - "Servicii de supervizare a lucrărilor" - data estimată de începere a lucrărilor: octombrie 2010.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional